Ranahamas, Bugøynes NY!

Finnkjærringa
På vei hjem
53
Besøk
2,68
km en vei
265
moh.
Middels
Turbeskrivelse

Turen til Ranahamas følger samme traséen som turen til Ranvika, men stopper på toppen Ranahamas, du finner koden i postkassen på stolpen til høyre, rett før stien begynner å gå ned mot Ranvika.

Turen starter ved Mosedalen Stadion som var I.L. Bølgens hjemmebane, og som er en av de siste gressbanene i Finnmark. Løypen som går opp Mosedalen, har små severdigheter underveis; noen 100 meter til side for løypa ca. halvveis opp mot toppen, ser man til høyre Bugøyneskjærringa som speider utover havet. Og velger man å gå ut av løypa, og et stykke forbi Bugøyneskjærringa, kommer man til et område som kalles «Det knuste berget» (Hajanainenkallio). Dette er rester av stein knust etter istiden, som er veldig spesielt da det ellers bare er gråstein rundt.

Videre oppover Mosedalen, ca. 400 meter fra toppen, kan man observere flere områder med hvit kvarts. Disse ligger ca hundre meter fra løypa. 

På turen kan det enkelte steder observeres en tykk kabel som stammer fra krigens dager. En kabel tyskerne fikk lagt fra Bugøyfjord til Bugøya.

Turen er i noe kupert terreng. Man bør ha stødige sko. Turen passer for litt turvante, og man bør bruke god tid. En fin tur i spennende omgivelser. Om man går videre til Ranvika, må man være klar over at det er en bratt, og noe kupert nedstigning dit. Se turbeskrivelse for Ranvika.

Løypen følger gamle varder fra en tidligere telefonlinje, som ble bygget rundt 1930. Det kommer sporlogg til Ranahamas og Ranvika etterhvert.

Kontaktperson
Solbjørg Bakken
97772900

Egnet som sykkeltur?
Nei

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Delvis

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Flest besøk 2023

Navn Besøk
Solbjørg Bakken 4
Heidi Oline Salmi 3
Bianca Gümpel 2
Eli Dæhlin 2
Nann Bryggari 2
Alice Sivertsen 1
Kristin Agersen 1
Øyvind Andersen 1
Kirsten Greiner Ovesen 1
Odd Villy Ovesen 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
13. okt 2
07. okt 1
30. sep 2
16. sep 2
10. sep 1
09. sep 1
05. sep 2
31. aug 1
28. aug 1
24. aug 2