Om Perletur

Perletur gjennomføres for 9. gang i 2024. I år med nærmere 600 turer høyt og lavt, på kryss og tvers i hele Finnmark. Alle våre 18 kommuner frister med fine turer.

Arrangørhåndbok

Målet er at Perletur skal være en aktivitet som gjennomføres med kvalitet i alle ledd. For å lykkes med det forutsettes det god jobbing med mange frivillige og arrangørgrupper i kommunene. For å styrke samarbeidet mellom de frivillige, kommunene og Finnmark Friluftsråd er det laget et arrangørhåndbok med nyttige tips om gjennomføringen av Perletur, samt VinterPerle og JuleSPREK

Arrangørhåndboka finnes HER

Nyttig info om Perletur

1. Årets Perletur startet 9. mai. De videre åpningsdatoer er: 1. juni, 15. juni og 1. juli. Det kan skje endringer. Følg derfor med på perletur.no - Se "Finn turmål" der åpningsdato framgår.

2. Perletur varer til 31. oktober. Siste frist for å legge inn årets turer er 2. november kl. 23:59.

3. Deltakelse forutsetter at du har din egen brukerprofil. Den oppretter du gratis ved å velge «Ny bruker». på perletur.no. Merk at du må ha e-postadresse.

4. Du legger enkelt til flere familiemedlemmer ved å velge "Legg til familiemedlemmer under Min side/Min profil.

5. Du kan lage dine egne mål for sesongen. Det gjør du under "Min side". Her finnes også en oversikt som viser alle turer du og dine familiemedlemmer har registrert.

6. Private og offentlige bedrifter og arbeidsplasser kan knytte seg til Perletur Bedrift. Aktiviteten framgår da ved å velge "Toppliste bedrift". Deltakelse er gratis og skjema for påmelding finnes HER

7. Under "Topplister" finnes oversikt som viser på din egen aktivitet, din kommune og din bedrift (dersom din arbeidsplass deltar). Du kan også velge og se besøkstall for tidligere sesonger.

8. Perletur er en åpen aktivitet der vi ønsker å løfte fram friluftsliv, folkehelse og naturopplevelser. Den som ikke ønsker å vise sin deltakelse kan krysse av for anonym på "Min side".

9. Under "Finn turmål" framgår de ulike turmål via kart eller listevisning. Her finner du turbeskrivelser for hver enkelt tur med kart og bilder. Send e-post til post@perletur.no dersom du ser feil og mangler.

10. På hvert turmål finnes en turkode. Denne registreres på perletur.no. Forutsetter at du er innlogget.

11. Et nyttig tips kan være å laste ned turen til din smarttelefon. Da vil du kunne se hvor du befinner deg i forhold til løypa, selv uten nettdekning. Satellitter gjør det mulig. Er det nettdekning vil du også kunne se din posisjon. Følg med på perletur.no eventuelt ut.no. Også appene Hvor (gratis fra Kartverket) og den enda mer detaljerte Norgeskart Friluftsliv (årsabonnement kr 59,-) kan være nyttig på tur. Husk at teknologien er sårbar. Det anbefales derfor alltid å ha med kart og kompass.

12. Du kan delta i fotokonkurranse gjennom hele Perletur-sesongen. Les mer om årets tema og frister - Mer info kommer.

13. Årets Perletur-krus og andre artikler bestilles via nettbutikken HER

14. Tenk sporløs ferdsel når du ferdes. Husk at vær og klima gjør naturen i Finnmark ekstra sårbar. Respekter båndtvangen - og vær ekstra hensynsfull dersom du ferdes i områder det det foregår reinkalving. Legg aldri igjen søppel ute i naturen.

Husk at arbeidet med Perletur baserer seg på frivillighet. Graden av skilting, merking og kvalitet på turbeskrivelser vil kunne variere. Vi anbefaler at du planlegger turen. Det gjelder spesielt om du skal til et nytt sted, turen er lang eller været usikkert.

God tur!