Om Perletur

Perletur gjennomføres for 5. gang i 2020. I år med mange turer høyt og lavt, på kryss og tvers i hele Finnmark. De fleste turer åpner 1. juni. 1. juli skal alle være klare. Perletur varer til 31. oktober.

Arrangørhåndbok

Målet er at Perletur skal være en aktivitet som gjennomføres med kvalitet i alle ledd. For å lykkes med det forutsettes det god jobbing med mange frivillige og arrangørgrupper i kommunene. For å styrke samarbeidet mellom de frivillige, kommunene og Finnmark Friluftsråd er det laget et arrangørhåndbok med nyttige tips om gjennomføringen av Perletur, samt VinterPerle og JuleSPREK

Arrangørhåndboka finnes HER

Hvordan delta i Perletur

1. juni åpner årets Perletur. Bli med og registrerer dine besøk på våre mange turer.

1. Gå inn på perletur.no. Det er gratis å opprette brukerprofil, og dette kan gjøres ved å velge «Ny bruker». Her kan du fylle ut informasjon i registreringsskjemaet. Merk at du må ha e-postadresse.

2. Under "Finn turmål" kan du velge blant de ulike turmålene via kart eller listevisning, og finne turbeskrivelse for hver enkelt tur med kart og bilder.

3. På hvert turmål finner du en turkode. Det er denne som registreres på nettsiden.

4. Hvis du velger "Min side" vil du få oversikt over turene du har registrert. Under "Min profil" kan du gjøre endringer i profilen din. Det er også mulig å legge til familiemedemmer, og registrere turer for flere i turfølget.

5. Topplister viser statistikk over deltagelsen i årets- og tidligere sesonger.

6. Årets Perletur-krus og andre artikler bestilles via nettsiden vår.

7. Den tekniske løsningen til Perletur er utviklet i samarbeid med Tibe, og turmålskonkurransen er basert på Stikk UT! Starten var i 2005 da Molde kommune startet det som i dag er Stikk UT! Siden har turmålskonkurransen utviklet seg til å bli en felles turkasseaktivitet for Møre og Romsdal, organisert av Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal (stikkut.no) i samarbeid med Sunnmøre Friluftsråd. Også Finnmark Friluftsråd gjennomfører Perletur (perletur.no) med utgangspunkt i samme tekniske løsning.

NB! Husk at arbeidet med Perletur baserer seg på frivillighet. Graden av skilting, merking og kvalitet på turbeskrivelser vil kunne variere. Vi anbefaler at du planlegger turen. Det gjelder spesielt om du skal til et nytt sted, turen er lang eller været usikkert.

God tur!

Perletur 2020

Aller først, her er årets Perletur-brosjyrer

Alta, Hasvik, Hammerfest, Loppa, Karasjok, Kautokeino, Måsøy, Nordkapp og Porsanger, finner du HER

Berlevåg, Båtsfjord, Gamvik, Lebesby, Nesseby, Sør-Varanger, Tana, Vadsø og Vardø, finner du HER1. Perletur 2020 startet 1. juni. Bli med og registrerer dine besøk på våre mange turer. Turene åpnes fortløpende. Åpningsdato kunngjøres på perletur.no. Perletur varer til 31. oktober. Finner du ikke koden kan du sende sms til 975 20 450. Husk å oppgi kommune.

2. Gå inn på perletur.no. Det er gratis å opprette brukerprofil, og dette kan gjøres ved å velge «Ny bruker». Her kan du fylle ut informasjon i registreringsskjemaet. Merk at du må ha e-postadresse. Ønsker du å være anonym, dvs. at ditt navn ikke skal vises på topplistene, så er det mulighet for det.

3. Det å legge til familiemedlemmer anbefales. Dermed blir det enklere å legge til turer når flere fra familien går på tur sammen.

4. Under "Finn turmål" kan du velge blant de ulike turmålene via kart eller listevisning, og finne turbeskrivelse for hver enkelt tur med kart og bilder.

5. På hvert turmål finner du en turkode. Det er denne som registreres på nettsiden.

6. Hvis du velger "Min side" vil du få oversikt over turene du har registrert. Under "Min profil" kan du gjøre endringer i profilen din.

7. Topplister viser statistikk over deltagelsen i årets- og tidligere sesonger. Fra 2020 er det mulig å legge inn dine personlige mål for sesongen. Ingen andre enn du selv ser disse.

8. Kravet for å gjøre seg fortjent til Perletur-kruset er at minst 7 forskjellige turer besøkes. Dette gjelder fra 2020 også for barn.

9. Årets Perletur-krus og andre artikler (sitteunderlag, refleksvest, buff og t-skjorte) bestilles via nettsiden vår.

10. Mange av våre kommuner har egen side på Facebook. Det å følge Perletur i "din" kommune. Tagg gjerne dine bilder på Instagram med #perletur og #finnmarkfriluftsrad

11. På Perletur-sesongen varer fra 1. juni til 31. oktober. På vinterstid gjennomføres JuleSPREK og VinterPerle.

NB! Husk at arbeidet med Perletur baserer seg på frivillighet. Graden av skilting, merking og kvalitet på turbeskrivelser vil kunne variere. Vi anbefaler at du planlegger turen. Det gjelder spesielt om du skal til et nytt sted, turen er lang eller været usikkert.

God tur!