Perletur gjennomføres for 4. gang i 2019. I år med mange turer høyt og lavt, på kryss og tvers i hele Finnmark. De fleste turer åpner 1. juni. 1. juli skal alle være klare. Lebesby er på etterskudd, men kommer innen 1. juli de også. Perletur varer til 31. oktober.

Hvordan delta i Perletur

1. juni åpner årets Perletur. Bli med og registrerer dine besøk på våre mange turer. 

1. Gå inn på perletur.no. Det er gratis å opprette brukerprofil, og dette kan gjøres ved å velge «Ny bruker». Her kan du fylle ut informasjon i registreringsskjemaet. Merk at du må ha e-postadresse. 

2. Under "Finn turmål" kan du velge blant de ulike turmålene via kart eller listevisning, og finne turbeskrivelse for hver enkelt tur med kart og bilder. 

3. På hvert turmål finner du en turkode. Det er denne som registreres på nettsiden. 

4. Hvis du velger "Min side" vil du få oversikt over turene du har registrert. Under "Min profil" kan du gjøre endringer i profilen din. Det er også mulig å legge til familiemedemmer, og registrere turer for flere i turfølget. 

5. Topplister viser statistikk over deltagelsen i årets- og tidligere sesonger.

6. Årets Perletur-krus og andre artikler bestilles via nettsiden vår.  

Husk at arbeidet med Perletur baserer seg på frivillighet. Graden av skilting, merking og kvalitet på turbeskrivelser vil kunne variere. Vi anbefaler at du planlegger turen. Det gjelder spesielt om du skal til et nytt sted, turen er lang eller været usikkert. 

God tur! 


Gradering

Grønne turer

Passer for de fleste. Lette, korte turer med moderat stigning. Går i hovedsak på turveier og gode stier.

Blå turer

For de med litt turerfaring. Noe mer krevende partier enn grønne turer. Kan ha enkelte bratte stigninger og gå på lite opparbeidete stier.

Røde turer

For den erfarne turgåer med god utholdenhet. Går på sti, i åpent terreng, stein og snaufjell. Kan ha flere krevende partier og være luftig og utsatt. Krever turutrsyr og kunnskap om kartbruk.

Svarte turer

For erfarne fjellfolk med god utholdenhet. Lange turer med bratte og vanskelige partier. Krever godt turutstyr og kunnskap om kart og kompass/gps-bruk.