Tunellhaugen

Snart fremme ;-)
1236
Besøk
1,28
km en vei
50
høydemeter
Enkel Trillevennlig
Turbeskrivelse

Turen starter fra Barentshallen og følger Jernbaneveien til Tunellhaugen. Man kan følge løypa som er markert på kartet, og ved å trykke på posisjonstegnet (det runde tegnet under pluss og minus tegnet, øverst til venstre i kartet), så ser man hvor man selv befinner seg på kartet i forhold til løypa :-) Koden finnes på Perleturskiltet, evt. på, eller i lokket på postkassen på toppen av Tunellhaugen, der lysløypa kommer inn på Jernbaneveien. Skriv deg gjerne inn i trimboka. Der er også en liten benk for å kunne ta seg en pust i bakken.

Jernabaneveien går langs jernbanen, noe som et spesielt for alle andre i Finnmark, og også for besøkende fra Troms, for ingen andre steder i de to nordligste fylkene går det noen jernbane. Jernbanen i Sør-Varanger, som går mellom Bjørnevatn og Kirkenes, ble åpnet i 1910, og her har det gått både damplokomotiv, elektriske lokomotiv og diesellokomotiv, og den har også vært brukt til passasjertrafikk, i tillegg til hovedformålet, jermalmfrakt. Her, litt nedover på siden, kan du lese mer om den spennende historien til jernbanen vår, og for tog-nerder er det også en masse teknisk info å finne: 

https://no.m.wikipedia.org/wiki/Kirkenes–Bjørnevatnbanen 

En alternativ start til Tunellhaugen et fra Andedammen i Bjørnevatn. Følg lysløypa der i fra til Tunellhaugen (1,5 km). 
En annen alternativ start er fra E105 mot Elvenes. - Om en kjører fra Hesseng el Kirkenes så ta av fra E6 i rundkjøringa, og kjør inn på E105 mot Elvenes. Etter 2 minutters kjøring kommer man til en parkeringsplass på venstre side ved en lysløypeundergang. Derfra kan man følge lysløypa under brua og til Tunellhaugen (1,4 km).

Tilgjengelighet: Turen egner seg også for nybegynnere på på tur, fra alle startposisjoner. Den kan også sykles, og man kan trille barnevogn. Den er ikke tilrettelagt for rullestolbrukere, men med en god offroad rullestol, kan også den siste bakken opp til Perleturen tas, dersom man kommer Jernbaneveien fra Barentshallen. Med noen typer av trehjulinger kan man også sykle fra de andre to startpunktene. 

Kontaktperson
Kristin Agersen
91123500

Egnet som sykkeltur?
Ja

Er turen skiltet?
Nei

Er turen merket?
Nei

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2023

Navn Besøk
Anita Rønning 42
Gerd Røst 39
Bente Karlsen 31
Tonje Millehaugen 20
Kristian Karlsen 19
Astrid Synnøve Pedersen 18
Torild grønbech 17
Jan Erik Gjernes 16
Åse Eriksson 16
Jan henrik Grønbech 16

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. okt 4
30. okt 1
29. okt 8
27. okt 6
26. okt 3
25. okt 5
24. okt 6
23. okt 4
22. okt 6
21. okt 4