Kjærlighetsstien, Jarfjord

Den gamle rørgata i tre forteller at det har vært kraftverk i elva
Det er satt opp benker flere steder
196
Besøk
1,03
km en vei
82
moh.
67
høydemeter
Enkel
Adkomst

Følg fylkesvei 886 mot Jarfjord. Noen hundre meter forbi skolen står det et lite skilt "Tårnhallen" på venstre side av veien. Kjør til høyre opp bakken. God parkering ved Tårnhallen hvor turen starter.

Turbeskrivelse
Perleturkoden finner man ca 1 km fra start. Man kan følge løypa som er markert på kartet nedenfor, og ved å trykke på posisjonstegnet (det runde tegnet, under pluss og minus tegnet, øverst til venstre i kartet), så ser man hvor man selv befinner seg på kartet i forhold til løypa :-)

Man kan gå tilbake samme vei, eller man kan ta en litt lengre tur opp til ei nydelig bru over elva, og sågar en rundtur. Da fortsetter man forbi Perleturpostkassen, opp til brua noen hundre meter lengre opp i Tårnelva, hvor man krysser over elva. Går videre gjennom litt bjørkeskog via en skogsvei til Ishavsveien og så ned til Tårnet Skole i Jarfjord. Deretter etter veien tilbake til Tårnhallen.

Jarfjord Helselag har ryddet traseen langs den gamle rørgata fra Tårnet Kraftstasjon til Mygga (Myggvatnet). Har bygd broer, fått satt opp benker og laget bålplass på dugnad. Videre er det blitt ryddet skog og kratt slik at man kan gå til Ishavsveien. 

Tilgjengelighet: Lett tur i slakt terreng. Egnet også for nybegynnere på tur. Stien er ikke særlig egnet for sykkel eller barnevogn, men med offroadere kommer man frem til Postkassen med koden, men ikke lengre. Turen er ikke tilrettelagt for rullestol, men vi tror at det kan være mulig å ta turen frem til Postkassen med Perleturkoden, med noen typer av trehjulinger. Dette er imidlertid ikke testet, så tilbakemelding ønskes gjerne. Vi er her mest usikre på om det er mulig å forsere den korte men svært bratte hellingen helt ved start opp fra parkeringen, til stien. 

 

Kontaktperson
Kirsti Håskjold Larsen
41461121

Egnet som sykkeltur?
Nei

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Delvis

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2023

Navn Besøk
Lisbeth Koi 8
Bjarne Koi 8
Grethe Haugen Monsen 5
Trine Østrøm Johansen 4
Matilde Østrøm Johansen 3
Eva Håkonsen 3
Kirsten Andersen 2
Anja Greiner 2
Marita Pettersen 2
Kirsten Greiner Ovesen 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
29. okt 2
25. okt 1
22. okt 2
21. okt 2
13. okt 2
10. okt 5
27. sep 2
25. sep 1
24. sep 2
22. sep 1