Elvenesparken, Elvenes

Grillhytta med postkassen
Fint kart lånt fra nett
490
Besøk
0,27
km en vei
5
moh.
Enkel
Turbeskrivelse

Fotturperlen Elvenesparken er en av våre enkleste perleturer. Denne korte turen går langs Pasvikelvens bredde med målpunkt i Elvenesparken. Her finnes bålplass med benker og en flott gapahuk med utsikt over Pasvikelva. Traseen er oversiktlig og lett å følge. Man kan følge løypa som er markert på kartet, og ved å trykke på posisjonstegnet (det runde tegnet, under pluss og minus tegnet, øverst til venstre i kartet), så ser man hvor man selv befinner seg på kartet i forhold til løypa :-)

Tilgjengelighet: Denne perleturen passer for folk i alle aldre. Ta gjerne med familie og venner og nyt en matbit i denne flotte parken. Det går nok å trille barnevogn frem til Gapahuken, (men ikke lengre), men stien er ikke spesielt trille- eller sykkelvennlig. Den er ikke tilrettelagt for rullestol. Vi tror at Gapahuken kan nås med en god trehjuling, men dette er ikke testet ut. 

God perletur!

Litt historie: I Elvenesparken er det plantet en rekke trær, bl.a. sembrafuru, som en ellers må til Sveits eller Sibir for å finne i vill tilstand. Her finnes også restene etter en tennisbane som en gang var til forlystelse for engelske laksefiskere.

Parken var i sin tid kjent som Klerck-parken etter de første eierne som foretok de første beplantningene allerede i 1871.  Etter andre verdenskrig lå parken brakk, inntil den ble restaurert som et samarbeid mellom Statsskog og en rekke organisasjoner. Arbeidet ble for en stor del utført av skoleelever. Elvenes Vel har satt opp et flott grillhus der det en gang sto en fløterkoie. Kilde: Knut Pettersen’s internettside «Himmelstigen».

 

For å få sett hele parken må man følge stien videre fra grillhuset.

Kontaktperson
Kirsten Greiner Ovesen
41927170

Egnet som sykkeltur?
Nei

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Nei

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2023

Navn Besøk
Anja Greiner 19
Liv Marit Hjelm 15
Kirsten Greiner Ovesen 14
Tove Norheim 13
Åse Eriksson 10
Odd Villy Ovesen 9
Jan Erik Gjernes 6
Eirin Grindstein 6
Emilie Grindstein 6
Heidi Fugli 5

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. okt 2
29. okt 4
28. okt 1
26. okt 1
23. okt 1
22. okt 1
20. okt 2
19. okt 1
18. okt 4
17. okt 2