Stormælen folkesti, Neiden

Linn og William fra Sola på Perletur
Utsikt ned til Storfossen i Neidenelva
292
Besøk
4,03
km rundtur
73
moh.
177
høydemeter
Enkel
Turbeskrivelse

Følg E6 ut av Kirkenes og til Neiden bru. Fortsett mot Finland (sørsiden av Neidenelven) ca. 1 km. Parkering på venstre side av veien, stedet er merket.

Stormælen folkesti har to ruter, begge er rundturer, og begge løyper er markert på et stort kart ved startområdet. Løypa som er markert i vårt kart nedenfor viser GUL rute, det er her perleturen går. Om man trykker på posisjonstegnet i kartet (den lille rundingen under pluss- og minusmerket øverst til venstre i kartet), så ser man hvor man selv befinner seg i kartet i forhold til løypa. Zoom gjerne.

Gul rute, 4 km.

Tilgjengelighet: Flatt terreng, noe tilrettelagt for funksjonshemmede. Egnet også for nybegynnere på tur og barnefamilier.  Løypa kan sykles med offroad, og med en del besværligjeter, også forseres med barnevogn. I ca 1 km er det også tilrettelagt for rullestol, men resten av løypa egner seg ikke for rullestol. Vi tror at det kan være mulig å komme seg helt rundt løypa med noen typer av trehjuling, men dette er ikke testet ut. Tilbakemelding om dette mottas gjerne.

Underveis vil man få panoramautsikt over nedre Neiden, Skoltebyen og Neidenfjorden med de særegne naturformasjonene som preger Neidendalen. Langs løypa finnes også flere kulturminner, som er merket med skilter. En offerstein må man litt ut av rundturløypa for å se. Det er godt merket også dit. Flere steder langs løypa er det satt opp benker, og ved starten er det også en flott gapahuk og bålplass. 

(Blå rute 4,75 km: Lett kupert mo-fjell og myr terreng. Kultaharju (Gullåsen) har tilknytning til et gammelt sagn som forteller at det på slutten av 1800 tallet ble avdekket en gullåre i fast fjell i området. Kanskje finner du den :)

Kontaktperson
May Toril Karikoski Myhre
98055441

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2023

Navn Besøk
Ann-Kristin Bjørkly 18
Pasi Karjalainen 12
Randi Marie Vedø 5
Marie Abrahamsen 4
Jan henrik Grønbech 3
JillE Vindseth 3
Hanne Louise Arvola 3
Torild grønbech 3
Roy Hojem 3
Åse Eriksson 3

Besøkslogg

Dato Antall besøk
28. okt 2
23. okt 2
22. okt 1
14. okt 7
13. okt 2
11. okt 2
08. okt 3
06. okt 1
05. okt 1
03. okt 1