Folkestien, Bugøynes

Foto: Tor Jon Jolma
88
Besøk
3,08
km en vei
19
moh.
290
høydemeter
Middels
Turbeskrivelse

Turen starter ved grillhytta til Bugøynes Helselag, rett ved Bugøynesskiltet. Her følger man Gamleveien et stykke før man går langs hovedveien ca 150 meter, kryss hovedveien og gå på stien mot sjøen. Her ser man rester av gamle fiskehjeller som ble brukt tidligere. Løypa er godt merket med historiske malerier og fortellinger som er både spennende og lærerike. Denne løypa ble brukt til å frakte melk til bygda før veien kom i 1963. Underveis passerer du tidligere lakseplasser og sommerbosteder til flere familier. Det er også spor etter en liten jernbane som man brukte til å frakte is på før man fikk fryseri og kjøleutstyr. 

Ved Visit Bugøynes sitt anlegg i Mortensand er det et kart som viser løypetrasèen. Man kan også starte turen der i fra. Du kan følge sporloggen på kartet. Trykk på posisjonstegnet, tegnet som er under pluss/minus øverst til venstre på kartet. Da vil du til enhver tid se hvor du er i forhold til løypa på kartet.

 

Ved enden av turen er det grillplass til bruk for alle. Underveis er det flotte strender. Fra grillplassen går løypa tilbake opp grusveien og langs hovedveien. Selve folkestien er ikke trillevennlig, men alternativt som en trilletur, kan man gå eller sykle langs hovedveien og grusveien begge veier. 

Kontaktperson
Solbjørg Bakken
97772900

Egnet som sykkeltur?
Nei

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Delvis

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2023

Navn Besøk
Solbjørg Bakken 5
Heidi Oline Salmi 5
Bianca Gümpel 2
Anja Greiner 2
Merethe Vælitalo 2
Eli Dæhlin 2
Rita Mathilde Abrahamsen 2
Bodil Seljesæther 1
Kari Pettersen Harila 1
Lone Hansen 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. okt 1
24. okt 1
17. okt 1
14. okt 1
07. okt 2
01. okt 2
30. sep 2
26. sep 1
15. sep 1
09. sep 1