Bjørnsundhøgda, Svanvik

Utsikt fra Gustaberget
Merke ved veien der man tar av til «Rundløypa»
Bak skolen 1, viser vei til «Rund-løypa»
Bak skolen 2, viser vei til «Rund-løypa»
Her starter «rund-løypa»
173
Besøk
8,07
km rundtur
137
moh.
Enkel
Turbeskrivelse

Bjørnsundhøgda rundt, 8,1. Flott fottur i vakre Pasvikdalen med oppstart ved Pasvik folkehøyskole.

Man kan også gå en kort tur, kun til utsiktspunktet på Gustaberget, der Perleturkoden er. Da må man kjøre til militærveien ved Bjørnsund. Ved åpning 13. mai, er det den korte turen som det er ment at man kan gå. Rundturen er ikke klar for å gå før senere. Det er imidlertid rundturen som er beskrevet nedenfor, og som er lagt inn som kartspor. 

Turstien starter ved idrettsbanen ved Pasvik folkehøgskole på Svanvik. Man følger lysløypa med en slak siste stigning opp mot Kirkårdshøgda, der det også finnes en tilrettelagt bålplass rett ved stien. 300 m fra løypa til venstre finnes også en rullesteinsfjære fra siste istid. Den er skiltet. Videre går stien nordøstover langs en tørr åsrygg mot Gustavberget med flott utsikt utover Russland og Pasvikelva sørover. Hit er det 5,5 km, og det er her Perleturkoden er.

Derfra og ned til skogsbilveien som forsvaret bruker er det 400 m å gå. Man går ned til hovedveien og følger den tilbake til Svanvik. Man kan selvsagt gå tilbake også samme vei som man kom, dette blir da litt lengre.

Turstien er også skiltet ved hovedveien på Bjørnsund. Det er også mulig å følge stien langs Skyttermyra tilbake til Svanvik, men den er litt bløtere.

Denne turen er svært bløt over myrene så unntatt i veldig tørre perioder bør man gå den vestlige ruten over høydene og eventuelt bruke veien for å få rundtur! (Se kartet). Man kan følge løypa som er markert på kartet nedenfor, og ved å trykke på posisjonstegnet (det runde tegnet under pluss og minus tegnet, øverst til venstre i kartet), så ser man hvor man selv befinner seg på kartet i forhold til løypa :-)

Kontaktperson
Tormod Grønaas
41047382

Egnet som sykkeltur?
Nei

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Nei

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2023

Navn Besøk
Therese Løes 7
Liv Marit Hjelm 5
Kari-Lise Bertos 5
Heidi Sonjasdatter Ranta 5
Tor Egil Thomassen 2
Tove Norheim 2
Åse Eriksson 2
Gerd Røst 2
Kirsten Greiner Ovesen 2
Lill-Helén Larsen 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
28. okt 2
15. okt 1
07. okt 4
27. sep 2
23. sep 1
16. sep 1
11. sep 1
10. sep 2
09. sep 2
08. sep 3