21. Flinta, Gamvik

Foto: Mona-Kirsti S. Persen
128
Besøk
Enkel
Turbeskrivelse

Dette er en fin liten tur i Gamviks nærområde, med fine kvaliteter. Her kan du oppleve krigshistorie, et naturlig ressursområde for folk og fugler, vakker og vill natur ved bredden av Barentshavet.

Du starter ved Skytterhuset på veien ut til Slettnes. Holder til høyre opp i Varen ca 150 meter. Her finner du et konsentrert område med mange store synlige krigsminner fra 2. verdenskrig. Der er en info-tavle på ulike språk om området. Derfra går du ned mot Elvevågen via en grusvei fra Slettnesveien. Nede i elvedeltaet i Elvevågen er det ofte et yrende fugleliv da dette er et viktig matfat blant annet for fugler med tilhold på Kiholmen. Kiholmen er et privat egg- og dunvær fra gammelt av.

Elvevågen er også et egnet sted for fridykking og sanking av blåskjell. Her finner du også en Gapahuk som benyttes som et egnet turmål og gir ly for vær og vind. Langs vågen finner du flere strender og spennende fjære. Vi foreslår at du går litt høyere opp på din ferd ut mot Flinta da det er enklere terreng å gå i. Ta likevel noen avstikkere ned til fjæra for å se om du kan finne små og store skatter som havet har slengt på land.

Det ytterste området heter Flintodden og du kan oppsøke lykta der. Her kan det alltid oppleves fasinerende brenninger fra Barentshavet, med fugleliv og ofte ser man sel her.

På høyre side finner du Flinta som er "beach`n" i Gamvik- her frister det med et bad. Det står en badstue der, og ønsker du å leie den kan du ta kontakt med Nordishavets Badeklubb. Kontaktinformasjon står på badstua. Perletur-koden står også på badstuveggen.

Veien inn til fiskeværet, der turen startet, tar ca 10 minutter. Turen er på ca 3 km.

Kontaktperson
Ragnhild Vassvik
48063335

Egnet som sykkeltur?
Nei

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Nei

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2023

Navn Besøk
Synøve Vassvik 9
May Helena Kivikoski-Jensen 7
Reidun Bertheussen 6
Siv Anita Steel 5
Eldbjørg Stormoen 5
Joachim Marco Kivikoski-Jensen 3
Mari Gamst 2
Bjørg Hana 2
Arne Elvestad 2
Irene Pettersen 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
15. okt 2
01. okt 2
23. sep 2
05. sep 1
28. aug 1
26. aug 1
25. aug 4
24. aug 2
15. aug 4
13. aug 7