06. Kjeskelvika, Skjånes

59
Besøk
7,18
km en vei
Enkel
Turbeskrivelse

Det er parkeringsplass ved Hop kirke, ved enden av steingjerdet, ned mot sjøen. Der er det også en turbeskrivelse på skiltet som "God tur" har laget.

En går på stien som går langs havet helt til Bjørnelva. I Bjørnelva kan man gå over brua og følge stien videre langs fjæra og litt oppe i fjellkskråninga til Kjeskelvika. Obs at det er litt bratte partier og noen løse steiner på stien.

En kan også velge å gå opp Bjørnelvdalen og opp til Bjørnelvvannet. Når en kommer til vannet går man helt til høyre, og må da krysse en elv. Det kan være mye vann i den på forsommeren. Så følger man dalen til høyre. Hvis man vil kan man gå opp på fjellkammen som går på vensre side. Der finner man en boks i bakken med en turbok inni. Det står en stokk på plassen, slik at en vet hvor boksen ligger. Det er fantastisk utsikt der oppe til fjelltopper og fiskevann. En går så til høyre for et vann og ned dalen som går til Kjeskelvika. På toppen der oppe ser en helt ned til Kjeskelvika der det gamle huset står. Det ble ikke brent under krigen, og eies i dag av Eriksenfamilien, som har startet renovering av huset. En går også forbi områder der en fortsatt kan se at de hentet torv, som de brukte som brensel. Koden står på huset. Turen er T-merket.

Det har vært drevet fiske fra Kjeskelvik i uminnelige tider. Det er nært til gode fiskeplasser. Men
Kjeskelvik var erklært fraflyttet 1961. Kjeskelvika er i dag et populært område for tur og ferskvannsfiske.

Enkel og fin sti å følge som går gjennom hele løypa. Flott utsikt fra hele løypa. Fra august rikelig med multebær, blåbær, tyttebær og krøkebær (krekling). Og ofte ser man reinsdyr i området. OBS! 5.juli gikk det et lite steinras mellom Bjørnelva og Kjeskelvika. Vær oppmerksom på dette, spsielt om det har vært mye regnvær!

Kontaktperson
Anniken Jakola Mikalsen, og Gjermund Mikalsen
99163205

Egnet som sykkeltur?
Nei

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2023

Navn Besøk
Siv Anita Steel 6
Irma Iversen 3
Reidun Bertheussen 3
May Helena Kivikoski-Jensen 2
Moses Erik 2
Marianne Prytz Lund 2
Sissel Olsen 1
Christine Thorstensen 1
Arne Elvestad 1
Dag Andreas Aune 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
07. okt 1
17. sep 1
08. sep 2
03. sep 1
28. aug 1
26. aug 2
19. aug 1
13. aug 4
06. aug 1
05. aug 2