03. Bukkekeila

Bukkekeila / Arnt Eirik Hansen
Bukkekeila, august/Ann Kristin Wensel
12
Besøk
4,7
km tur/retur
15
moh.
318
høydemeter
Middels
Turbeskrivelse

Start gjerne på samme sti som til Tanahorn, da parkerer du ved Molvikveien der skiltet står, ca. 4 km fra bebyggelsen.
Derfra følger du stien til du er oppe på fjellet, ta så til venstre ved retningsskilt ca. 1 km fra Tanahorn. MTB kan fint benyttes.
(Alternativt kan du svinge innom Tanahorn-plattået som også er en Perletur, derfra kan du følge fjellet sørover langs Tanafjorden mot Bukkekeila.)

Relativt lett terreng å gå i det aller meste av turen, jevne stigninger, godt markert/opptråkket sti fra parkeringen og opp til retningsskilt, derfra er det ikke så klart tråkk, men markeringer med halve brøytestikker og enkelte små "Perletur"logoer viser vei i terrenget innover Bukkedalen og langs vannet. Nærmere turmålet er det flere stier/dyretråkk i forskjellige retninger, hold til venstre, mot Bukkekeilfjellet.

Turkassen med Perleturkoden står på kanten ved "foten" av Bukkekeilfjellet slik at man slipper å gå ned i selve keila om man ikke vil.
Sjekk kartet for å finne rett plassering av turkassen.

Stien/Dyretråkket som leder ned til selve keila er bratt og har endel løse steiner og grus, ingen sikring. Anbefales ikke for barn alene eller personer med dårlige knær/dårlig balanse å gå ned der.
Ikke full mobildekning. 

Bukkekeila er en gammel, forlatt bosettingsplass, med tydelige merker etter menneskelig aktivitet der fjorden og havet var levevei. Sist brukt som lakseplass, sjølaksefiske i fjorden.

Sykling? Kun for øvet off-road. 

Lang kombinasjonstur: i tillegg til å gå innom Tanahorn kan man fint gå innom flere andre Perleturmål i området; etter Bukkekeila over Bukkekeilfjellet ned til Kvitnes og videre innover langs Tanafjorden mot Krøkebærneset/Muorjegárnjárga, Stigefjell og til sist Gaksevikneset i Store Molvik om man ønsker en heldagstur. 

Kortere kombinasjonstur: Gå rett til dette turmålet, så nord til Tanahorn, derfra ned i Hornvika innom Ordinneset (kaffeplassen), rundt Dikkavikfjellet og tilbake til bilen (eller innom Skonsvika ved mangeromstuftene på tur til Berlevåg)

Havtåka kan komme fort her. Ha alltid kart og kompass med. 

Klær etter vær og godt fottøy.

God tur! 

Kontaktperson
Berlevåg Frivilligsentral
45879815

Egnet som sykkeltur?
Ja

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Delvis

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2023

Navn Besøk
Gunnvald Håkon Hansen 1
Odd Torstein Eriksen 1
Eva Pedersen Biti 1
Helene Johnsen 1
Bjørn Håkon Kristensen 1
Aud Marte Hansen 1
Herdis Sivertsen 1
Tore Sivertsen 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
14. okt 1
14. sep 1
25. aug 1
17. aug 1
14. aug 3
13. aug 1
25. jun 1
16. jun 2
23. mai 1