02. Rullesteinsfjæra fra Ippágirkkustien

180
Besøk
3,17
En vei, fra A-B
2
moh.
blå
Adkomst
Start nås via Fylkesvei 98. Avstand fra E6 ved Tana bru er 39km. Parkeringsmuligheter i utkjøring på østsiden av vannet Šearesgieddejávri, 2 km fra Torhop og 16km fra veikrysset i Rustefjelma.
Turbeskrivelse

FRA TANA KOMMUNE 7. JUNI:

Perleturene 02. Rullesteinsfjæra fra Ippágirkkustien og 13. Ippágirku/Stuorraoaivi  kan ikke brukes inntil videre grunnet vei-/anleggsarbeid. Stien til Rullesteinsfjæra med start fra Auskarnes anbefales ikke å bruke pga anleggsarbeid. Anleggsarbeidet stopper for ferieavvikling to siste uker i juli. Anleggsarbeidene skal bli ferdig i løpet av sommeren. Det vil bli opplyst når disse er ferdige, og når turene kan åpnes. 

 

Turbeskrivelse: 

Luovttat – Rullesteinsfjæra er en meget spesiell og flott plass utenfor Auskarnes. Det er store mengder glattpolerte rullesteiner i et spektakulært landskap, nordvendt med panoramautsikt utover Tanafjorden. Spesielt barn vil fascineres av dette området. Startpunktet er ved Ávskár - Auskarnes. Man tar av fra fylkesvei 98 ca 1 km før man kommer til bygda Torhop - Gohppi når man kommer fra Tana bru. Man følger veien mot Ávskár - Auskarnes (Ávskárluodda) ca 1 km til det høyeste punktet på Auskarnes. Derfra starter man å gå. Det er en godt merket og opparbeidet tursti som går ut til den flotte bukta Luovttat. Dette er også en #perletur i Tana kommune i regi av Finnmark friluftsråd. Turstien er godt merket med blå maling på steiner over fjellet. Det er ca 2 km å gå i tørt terreng frem til målet. Det er bålplass og en turkasse med turbok fremme ved rullesteinsfjæra. Hvis man ønsker å lage bål så finnes det mye drivved noen hundre meter før man kommer til rullesteinfjæra. Området er det verdt å bruke litt tid i, så ta med niste og ha varme klær fordi dette er rett ved Tanafjorden.

 

Underveis er det spektakulær utsikt over Tanafjorden. Man må være obs på at det er en del tverrgående små raviner i løypetraseen som skal krysses. Noen plasser må man være forsiktig det er også et stup før man beveger seg ned mot sjøen som man må være obs på. Underveis og ved turmålet ser man helt ut mot Tanafjordmunningen og i retning Barentshavet. Rullesteinene som det er store mengder av, er spesielt vakre og finslipt av sjøen og nordlig vær. Mange av steinene er i kvartsitt med fin struktur og flere farger. Ha gjerne litt sjøvann på steinene for tydelig å se de flotte strukturene. Geologien forøvrig i området er også spennende. Det er forholdsvis tørt underveis, men det lønner seg å ha godt fottøy uansett. NB! Vær tilbakeholden med å ta med stein hjem i fra rullesteinsfjæra. Steinene er mest vakker i sitt naturlige miljø.

NB! Vær husk å være forsiktig nær sjøen, når det er store bølger i fjæra.

 

Ha en flott tur!

Kontaktperson
Erlend Eide
Egnet som sykkeltur?
Nei
Er turen skiltet?
Ja
Er turen merket?
Nei

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2021

Navn Besøk
Frank Martin Ingilæ 5
Roald Hansen 3
Arne Dagfinn Øynes 2
Øidis Pedersen 2
Malin Alida Fanebust 2
Jorill Døvle 1
Siri Andreassen 1
Tonny Johnsen 1
Jostein Stokkeland 1
Ronny Fjellsaune 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
16. september 1
12. september 2
11. september 3
8. september 1
5. september 1
4. september 2
31. august 1
29. august 5
28. august 3
27. august 2