186 Treriksrøysa, Pasvikdalen

115
Besøk
5,33
145
moh.
Middels
Turbeskrivelse

En relativt enkel tur når du først har kommet frem til utgangspunktet. Turen går langs/i grensegaten mot Russland i ca. 5 km opp til Treriksrøysa. Bli ikke overrasket om du møter på en vennlig grønnkledt grensesoldat som informerer om ferdsel i grenseland - denne balansen er egentlig turens hovedformål. Ikke forvent stor utsikt underveis, men man går hele tiden og føler på nærheten til den store Naboen i øst.
Turen går på godt tråkket sti hele veien, med gode klopper der det trengs. De siste 500-1000 m går stien i mer steinet terreng og med noe stigning, som er litt mer krevende, men her har du valget om å følge stien ut i grensegaten hvor det er langt lettere å gå (men ikke tråkk over midten..). På toppen har man flott utsikt over tretoppene og ser grensegatene i tre retninger, også treffer du nok igjen et par pratsomme og imøtekommende grensevakter. Så har du valget mellom å gå tilbake - eller stupe på frifot dypere inn i de finsk/norske (men for all del ikke /russiske) skoger.

Turen går igjennom den flotte nasjonalparken Øvre Pasvik. Det største gjenværende urskogsområdet i Norge ligger i Øvre Pasvik. Verneformålet er å bevare urskogen, samt vegetasjon og arter som lever her. Under nyttige lenker finnes mer informasjon om Øvre Pasvik nasjonalpark.

Kontaktperson


Egnet som sykkeltur?
Ja

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Tore Flatlandsmo Berglen 2
Merete Moberget 2
Hilde Sofie Skårvik 1
Oddun Skaanevik 1
Nora Opdal 1
Merethe Vælitalo 1
Anne Mari Gundersen 1
Mariell Pleym Ludvigsen 1
Yngve Henriksen 1
Svanhild Apeland 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
10. okt 2
09. okt 2
08. okt 2
04. okt 2
02. okt 1
25. sep 3
24. sep 4
20. sep 2
19. sep 6
17. sep 2