Nyhetsarkiv

Vervekampanje Perletur - Vinn flotte premier!

Turkassetrimmen Perletur er i vinden som aldri før. Nå kjører vi en vervekampanje for å få med enda flere turgåere. Kjenner du noen som bør bli med på Perletur? Klarer vi 5000 deltakere i løpet av sesongen? LES MER

Nå er det klart for bestilling av Perletur-krus

Også i år blir det Perletur-krus fra Porsgrunds Porselænfabrik med flott motiv fra Gunn Vottestad. LES MER 

Info til våre turgåere

Gamle koder gjelder fortsatt: Har fått melding om 2018-koden ligger ute på Alta canyon mens det er koden fra 2017 som finnes på Risfjordkrysset i Berlevåg. Har gjort det slik at de gamle kodene kan brukes inntil 2019-kodene blir lagt ut. 

Måsøy: Flere sliter med å finne koder i Måsøy (20. juli). Partisanruinen har feil plassering og mangelfull turbeskrivelse. Har også mottatt tilbakemelding om manglende kodeark på Sukkertoppen og Ongelvikfjellet. 

Tana: Kodeark på Stangnestind mangler (7. juli)Tårnefjellet utgår pga. løse hunder i et område med mye rein og sau på beite. Marššačohkka og Ippágirku og Stuorraoaivi mangler kode (3. juni). Rullesteinsfjæra på Auskarnes: Vi har mottatt misnøye fra hyttenaboer som ikke ønsker vandring i området. Dette selv om turen går i utmark. Vis gjerne ekstra hensyn. 

Berlevåg: Vi sliter med å få ut kodearkene. Det betyr at de fleste av turene dvs. fortsatt har fjorårets koder. Vi endrer slik at fjorårets koder virker også i år. 

Porsanger: Kjæsklubben mangler kode (19. juli). Får også melding om at flere sliter med å finne koden på Flyplassgjerdet. 

Alta: Melding om at det ikke er kode på Talviktoppen (20. juli).

Send sms til 975 20 450 dersom koden mangler. 

Blir det ny rekord i år?

Slår vi fjoråret da 3 504 personer gjennomførte 54 412 turer?  Perletur har på kort tid utviklet seg til å bli Finnmarks viktigste aktivitet for friluftsliv og folkehelse. I år ligger det at til at så godt som alle kommuner blir med på Perletur (med unntak av Hasvik). På oppstartsdagen 1. juni mangler noen få kommuner, men slik det ligger an kommer de med i løpet av juni. LES MER.

Perletur - I år med egne barnepremier

Perletur-kruset er populært, men kanskje ikke så spennende for våre yngste turgåere. Derfor kan vi i år, samtidig som Perletur gjennomføres for 4. gang, friste med egne premier for barn. Alle under 16 år som besøker 6 eller flere av årets Perleturer kan vinne premier. LES MER.