28. Perletur-hytta ved Koppmollbukta - Ny!

237
Besøk
1,23
km en vei
50
moh.
Enkel
Turbeskrivelse

Finnmark friluftsråd har i samarbeid med Tana kommune har fått satt opp en dagsturhytte på høyden ovenfor Koppmollbukta - Njuorjjoluoktá i Gavesluftområdet. Det er en delvis merket tursti som går ut til perleturhytta på høyden ovenfor Koppmollbukta. 

Det er ca 1,3 km å gå i tørt terreng frem til målet. Det er bålplass og turkasse fremme ved dagsturhytta. Hvis man ønsker å lage bål så bør man ta med seg ved. Hele området er det absolutt verdt å bruke litt tid i, så ta med niste og ha varme klær fordi dette er rett ved Tanafjorden. 

I området kan man se en rekke etterlatenskaper fra 2. verdenskrig og andre kulturminner. Spesielt ved Gávesluokta – Gavesluft finner man mange spor etter tidligere tiders bosetting og aktiviteter. Vis hensyn ved ferdsel i naturen med tanke på kulturminner, krigsminner og privat eiendom.

Ved målet er det fantastisk utsikt utover Tanafjorden. Fra turmålet ser man helt ut mot Tanafjordmunningen og videre ut mot Barentshavet. Dette er en spesielt fin plass å ta bilder av midnattsola når den ligger lavt i åpningen av Tanafjorden. Man kan også oppleve å se sel, vågehval og ellers mye fugler i og ved fjorden nedenfor hytta.

NB! Det finnes fortsatt en god del piggtråd i området fra 2. verdenskrig som kan være til fare for dyr og mennesker. Gjør også oppmerksom på at det er dårlig mobildekning i området.

Kontaktperson
Frank Martin Ingilæ
46400260

Egnet som sykkeltur?
Nei

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2023

Navn Besøk
Trine Sveinsdatter Johansen 9
Arne Josvald Sabbasen 9
Kirstin Biti Johansen 8
Susanne Riel 6
Stian Samuelsen 5
Else-Marie Seim 5
Grethe Elise Pettersen 5
Åse Holberg 4
Erling Holberg 4
Frank Martin Ingilæ 4

Besøkslogg

Dato Antall besøk
27. okt 1
21. okt 1
15. okt 1
14. okt 2
13. okt 1
09. okt 1
08. okt 1
07. okt 1
05. okt 1
04. okt 1