22. Stangnestind

Lykken er stor når man har kommet opp på Varangerhalvøyas høyeste fjell, Stangnestind - Stáŋganasčohkka som er på 725 moh
15
Besøk
3,07
725
moh.
blå
Adkomst
Fjellet er ikke så langt fra den sjøsamiske bygda Lavvonjarg. Lavvonjarg vel arrangerer tur til Stangnestind - Stáŋganasčohkka (725 moh) i løpet av juli hver sommer. Selve toppen er ikke så lett tilgjengelig da man må ha båt for å komme seg over fra Høyholmen og til Lavvonjarg. Selve turen går fra fjæra og langs merket sti til toppen.

Anbefaler å være med på den årlige organiserte turen til toppen da, man kan betale for båtskyss til foten av fjellet og delta på Lavvonjargdagen etter turen.
Turbeskrivelse

Stangnestind - Stáŋganasčohkka på 725 moh. er det høyeste fjellet på Varangerhalvøya og ligger ved munningen av Tanaelva.

Munningsområdet er svært naturskjønt og deler av munningsområdet er naturreservat med et yrende fugleliv og dyreliv. Deler av løypa er det god stigning og krevende med tanke på melkesyre og kondisjon, men ikke så bratt at det er nødvendig å klatre. På toppen er det i klarvær helt fabelaktig utsikt i alle retninger.

Kontaktperson
Erlend Eide
46400269

Egnet som sykkeltur?
Nei

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2021

Navn Besøk
Unni Trosten 1
Nina Martinsen 1
Grethe Elise Pettersen 1
Simone Pettersen 1
Marja Heikkinen 1
Eva Pedersen Biti 1
Inger Petterson 1
Mette Busk 1
Trine Thomassen 1
Trine Sveinsdatter Johansen 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
08. aug 2
10. jul 13