19. Ruoksadas/rødberget 330

34
Besøk
2,95
Middels
Adkomst
For å komme frem til startpunktet, kjører man fra kommunesenteret Tana bru retning mot Båtsfjord ca 32 km langs FV890 - Austertanaveien. Turen starter rett før Birkestrand ved traktorveien som går til Klokkarskaret / Gávpotgurra. Adressen er Austertanaveien 3235.
Turbeskrivelse

Raudberget - Ruoksadas ligger nær Skugge ved Birkestrand. Toppen på 330 moh ligger på østsiden av Tanaelva i det naturskjønne området ved Tanaelvmunningen. Turen opp til toppen er kanskje den mest spektakulære toppturen i Tana med tanke på flott utsikt. Litt sør for selve varden så stuper det ca 300 meter rett ned mot Birkestrandsletta. Spektakulært og kanskje litt skummelt vil nok noen synes.

Man følger en traktorvei til å begynne med. Når man går etter traktorveien kommer man etter ca 500 meter til et lite vann som man må vasse over (ble våt på beina der), ellers er det tørt og fint å gå resten av ruta. Stien opp Klokkarskaret / Gávpotgurra ser ut som har vært en viktig ferdselsåre, da stien i det bratteste området er opparbeidet slik at det skal være godt å gå langs.

Man følger stien nesten til Klokkarvann, tar av på høyeste punkt i skaret ved en sti som går nordover. Stien er ikke merket og det er ca 3 km å gå opp til toppen fra startpunktet. I selve skaret er det bratt, men det er god sti nesten hele veien til toppen. Det er mulig å velge alternative ruter til toppen som eksempel fra Austertanasiden og fra Harrevann. Tures beskrevet her er imidlertid den korteste ruta.

 

Kontaktperson
Magnhild Stock

Egnet som sykkeltur?
Nei

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Nei

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2021

Navn Besøk
Ine Isabelle Borgsø 2
Torill Pettersen 1
Nina Niskanen Hansen 1
Rita Pedersen 1
Mette Andersen 1
Else-Marie Seim 1
Jan Svendsen 1
Eva Pedersen Biti 1
Benedicte Hauge Johnsen 1
Andora Elise Pettersen 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
28. sep 1
25. sep 1
16. sep 1
06. sep 1
29. aug 1
22. aug 1
17. aug 3
14. aug 2
08. aug 1
07. aug 1