18. Ruoksadas/rødberget 248moh

42
Besøk
248
moh.
blå
Turbeskrivelse

Raudberget - Ruoksadas ligger nær Skugge ved Birkestrand. Fjellet ligger på østsiden av Tanaelva i det naturskjønne området ved Tanaelvmunningen. Turen opp til Rødberget er kanskje den mest spektakulære toppturen i Tana med tanke på flott utsikt. Fra fjellet stuper det flere plasser flere hundre meter rett ned mot Birkestrand. Spektakulært og kanskje litt skummelt vil nok noen synes.

Man følger en traktorvei til å begynne med. Når man går etter traktorveien kommer man etter ca 500 meter til et lite vann som man må vasse over (ble våt på beina der), ellers er det tørt og fint å gå resten av ruta. Stien opp Klokkarskaret / Gávpotgurra ser ut som har vært en viktig ferdselsåre, da stien i det bratteste området er opparbeidet slik at det skal være godt å gå langs.

Man følger stien nesten til Klokkarvann, tar av rett før det høyeste punkt i skaret ved en sti som går sørover. Stien er ikke merket og det er ca 2 km å gå opp til topp 248 moh fra startpunktet. I selve skaret er det bratt, men det er god sti nesten hele veien til toppen.

Fra fjellet er det spektakulær utsikt over nedre del av Tanavassdraget og utover Tanafjorden. Det er en #perletur og turkasse på toppen.

Ha en fin tur!

Kontaktperson
Frank Martin Ingilæ
46400260
Egnet som sykkeltur?
Nei
Er turen skiltet?
Ja
Er turen merket?
Nei

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2021

Navn Besøk
Eva Pedersen Biti 1
Svein Walter Andersen 1
Andora Elise Pettersen 1
Elin Iversen 1
Simone Pettersen 1
Frans Eriksen 1
Roald Hansen 1
Marion Bakke Pettersen 1
Elin Länsman 1
Marianne Balto 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
16. september 1
6. september 1
5. september 3
29. august 1
22. august 1
17. august 3
31. juli 2
30. juli 1
26. juli 1
24. juli 1