16. Oscarsvarden

231
Besøk
2,94
km en vei
255
moh.
169
høydemeter
Enkel
Adkomst
For å komme til starten av løypa, kjører man inn til hyttefeltet ved Skiippagurra. Avkjørselen ligger på nordsiden av E6 1,3 km fra veikrysset der Polmakveien (FV895) til grensen starter. 500 meter fra hovedveien ligger en åpen plass i hyttefeltet hvor man kan parkere.
Turbeskrivelse

Oskarsvarden - Gielkkáidoaivi 255 moh er et populært og historisk turmål i Tana, som nå har fått en ny løype og turkasse. Den nye løypa er en av Perleturene i Tana og varden er også et av turmålene som gir trimpoeng i Til topps i Tana. Fra Oscarsvarden har man utsikt mot Varangerfjorden og oppover Tanadalen helt til Polmak. Selve Oscars-varden er en hvit marmorstøtte som ligger på et sementfundament av naturstein. På støtten er det innhugget kong Oscar II's monogram samt datoen 7.juli 1873.

Den nye løypa er en annen enn den Kong Oscar selv gikk. IL Forsøk arrangerer hver sommer den 7.juli turmarsj etter den originale løypa. Se "Kong Oscar IIs varde 255 moh. i Tana kommune" (link) for mer om Kong Oscar og varden.

Denne ruta starter fra den åpne plassen i hyttefeltet ved Skiippagurra. Her er det god plass til å parkere. Løypa er foreløpig merket med kvit og blå snor. Den vil få permanent merking. Starten av løypa er merket med Perleturskilt. Til å begynne følger man en sandete jordvei og holder til høyre. Der denne slutter fortsetter man oppå kanten og går ikke ned på myra til høyre. Man går ned til en bekk, krysser denne og går opp igjen på andre siden. 150 meter forbi bekken kommer kan inn på en tydelig sti. Denne går opp gjennom flott bjørkeskog og man kommer etter hvert opp i en dal. Der dalen åpner seg går man over en bekk og forbi et tjern som ligger til høyre. Man går så gjennom et lite skar og like etter kommer man inn på inn på løypa fra Suohpanjárga. Da er det bare få meter igjen til Varden.

Kontaktperson
Erlend Eide

Egnet som sykkeltur?
Nei

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Nei

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2021

Navn Besøk
Odd-Reidar Biti 27
Helge Tveit Biti 27
Eva Pedersen Biti 10
Marthe S Hansen 8
Jan Svendsen 7
Ingrid Smuk Rolstad 4
Snefrid Pedersen Breivik 4
Magnhild Clemens 4
Torill Pettersen 3
Eva Lill Døvle 3

Besøkslogg

Dato Antall besøk
20. okt 1
18. okt 2
17. okt 1
14. okt 1
13. okt 2
10. okt 1
08. okt 1
07. okt 2
06. okt 3
05. okt 1