27. Vardefjell på Čohkalas

29
Besøk
4,56
En vei, fra A-B
378
moh.
blå
Adkomst
Starten for turen er i fra bygda Torhop - Gohppi som er ca 41 km fra kommunesenteret Tana bru i retning Ifjord langs FV98. Adressen for startpunktet er Urravárluodda 2. Det beste startpuntet for turen er fra bede/bygdelagshuset i Torhop - Gohppi.
Turbeskrivelse

Vardefjell som er 378 moh er en av toppene på fjellryggen Čohkalas (Toppfjellet) ved Tanafjorden i Tana kommune. Toppen er et trigonometrisk punkt med turkasse festet på sørsiden av selve varden. Det er mange mulige ruter opp, men den fineste ruta opp er fra bygdelagshuset i bygda Torhop. Dette er en #perletur i Tana kommune.

Det er merket turløype hele veien frem til Vardefjell fra bygdelagshuset i Torhop. Løypa er 4,5 km og er merket med blå maling på trær, stikker og varder helt frem til toppen. Man følger veien omlag 100 meter til noen boliger og går over et jorde, før man er på den merka stien. Når man følger stien 1,7 kilometer så kommer man over tregrensa, hvor det er veldig flott utsikt over Torhop og Tanafjorden. Etter 500 meter inn på snaufjellet, så forlater man stien og følger merkene på stein helt frem til selve varden på Vardefjell.

Det er stort sett tørt å gå helt frem. Man har langs ruta mulighet for å besøke flere topper på Čohkalas, hvis man ønsker det. På toppen er det en turkasse som man kan skrive navnet sitt i.

Underveis kan man beundre veldig flott utsikt og fra selve toppen over Tanafjordområdet, mot Stangnestind og Smalfjorden. Ha en fin tur!

Kontaktperson
Frank Martin Ingilæ
46400260
Er turen skiltet?
Ja
Er turen merket?
Ja

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2021

Navn Besøk
Frank Martin Ingilæ 7
jan Wilsgård 2
Helge Tveit Biti 1
Ann Kristin Persson 1
Maiken Holmgren 1
Ingar Eikeland 1
Rita Boine 1
Heidi Wilsgård 1
Torill Pettersen 1
Susanne Riel 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
5. september 1
21. august 1
31. juli 1
28. juli 1
25. juli 1
24. juli 1
19. juli 1
17. juli 1
14. juli 2
4. juli 2