06. Ceakkunjoaski skolesti 

Turkassa ligger halvveis mellom Tarmfjord og Vestertana på det høyeste punktet.
38
Besøk
1,47
En vei, fra A-B
150
moh.
blå
Adkomst
For å komme til startpunktene kjører man fra Rustefjelbma mot Ifjord og kjører forbi Torhop til Tarmfjordbotn eller til Gárgogeahci i Vestertana. Løypa er godt merket med røde markeringer på trær og er grei å gå, men er ganske bratt. Vil ikke anbefale å gå ruta hvis det har regnet nylig, da det kan være litt sleipt i det bratteste partiet.Startpunktene er ved internatet i Gárgogeahci i Vestertana eller man kan starte innerst i Tarmfjorden ved et grått bygg. Begge startpunktene er merket med infotavle. Det går an å parkere med personbil nær startpunktene.


Turbeskrivelse

Skolestien Ceakkunjoaski går mellom Gárgogeahci i Vestertana og Tarmfjordbotn og er en merket tursti. Den historiske stien ble benyttet av skolebarna fra Tarmfjord, Torhop og vestsiden av Smalfjorden for å komme til internatskolen på Gárgogeahci i Vestertana i gamle dager. Godt fottøy anbefales for turen da det er litt bløtt på Vestertanasiden og ganske bratt å gå.

Turen er en #perletur i Tana kommune og man finner en turkasse på det høyeste punktet i turløypa.

På det høyeste punktet har man også mulighet for ta av fra selve skolestien og følge en sti langs fjellryggen nordover som går helt ut til Geassenjárgeahci - Sommernesset (ca 6,5 km). Fra Fjellet Ádjagiidcohkka stuper det bratt ned til Tarmfjord og det er veldig flott utsikt både over Tarmfjorden, Vestertanafjorden og utover Tanafjorden. Stien nordover til Geassenjárgeahci - Sommernesset er ikke merket.

NB! Husk båndtvang da det er sauer på beite i området.

Kontaktperson
Frank Martin Ingilæ
46400260
Egnet som sykkeltur?
Nei
Er turen skiltet?
Ja
Er turen merket?
Nei

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2021

Navn Besøk
Annbjørg Albrigtsen 2
Jan Svendsen 2
Else-Marie Seim 2
Ann Kristin Persson 1
Victor Halvorsen 1
Terje Klaussen 1
Emilie Kristin Severinsen 1
Turid Lien 1
SIV TANJA GAUP 1
Marianne Balto 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
19. september 1
18. september 2
11. september 2
16. august 1
15. august 3
13. august 1
12. august 1
8. august 1
7. august 1
27. juli 1