26. Urraaláš

31
Besøk
300
moh.
blå
Turbeskrivelse

Urraaláš ligger nær kommunesenteret Tana bru i Tana kommune. Det er merket turløype og en god sti nesten helt frem til toppen av fjellet. Det er 16 km å gå tur - retur til varden på toppen av Urraaláš fjellet langs den anbefalte ruta. Den merkede ruta går til kasse ved tregrensa en løype på 5 km tur - retur for de som ikke vil gå helt opp til varden. Turen en en #perletur og en av #tiltoppsitana

Man kommer til den første turkassa som er i skogkanten mot snaufjellet ca 2,5 km fra Skiskytterarenaen. Hvis man alternativt følger "Ivars løype" så er det ca 3,7 km å gå til den første kassa fra Skiskytteranlegget.

Det går en god og tydelig sti fra denne kassa videre mot Urraaláš i ca 3,5 km. Siste del av strekningen til Urraaláš er det ikke sti, men varder som man kan følge. På toppen Urraaláš er det en varde og også er en turkasse hvor man kan skrive navnet sitt i. Om vinteren kjøres det opp skispor helt frem til varden. Skisporene følger Sieiddájohka dalen helt til foten av fjellet og er ikke beskrevet her.

Fra toppen kan man i klarvær se Rásttigáisá som er 70 km unna, Varangerfjorden og fjellene ved Tanafjorden. Ha en fin tur!

Kontaktperson
Magnhild Stock
Egnet som sykkeltur?
Nei
Er turen skiltet?
Ja
Er turen merket?
Nei

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2021

Navn Besøk
Helge Tveit Biti 6
Ingar Eikeland 2
Marthe S Hansen 2
Ingrid Smuk Rolstad 2
Sofie Saua Ravna 2
Torill Pettersen 2
Odd-Reidar Biti 1
Ann Kristin Persson 1
Eva Pedersen Biti 1
Frans Eriksen 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
15. september 1
11. september 1
5. september 1
15. august 1
10. august 1
9. august 2
8. august 1
6. august 1
2. august 1
30. juli 1