23. Nye Lyngberget/Daŋasoaivi, Jakobsnes

Foto: Hugo Tingvoll
272
Besøk
222
moh.
Turbeskrivelse

13. juli skifter vi turbeskrivelse for denne turen. Nyturen er finere og bedre på flere måter. Turen følger sti og berg i stedet for den litt mer kjedelige anleggsveien. Denne turen er også kortere enn den som har vært anbefalt til nå. Sist men ikke minst, løser vi med dette nye alternativet de parkeringsproblemene som vi har slitt med. 

Turens lengde: 2,5 km (en vei).

Turen starter ved den gamle fotballbanen like ved Jakobselv oppvekstsenter. De fleste kommer kjørende fra Kirkenes. Ta av i veikryss merket Ytre Lid. Kjør forbi oppkjøringen til skolen. Fortsett cirka 100 meter og ta av opp til høyre. Her er det satt opp Perletur-skilt. På dette stedet er det også fareskilt barn/skole. 

Kjør opp til grusbanene og start turen her. Første del av turen følger lysløypa. Der lysløypa gjør en knapp sving til høyre, fortsetter turen på sti/traktorvei rett fram. Følg denne opp til demningen. Fra fotballbanen der turen starter og fram til demningen er det 1,5 km. Gå over demningen, og fortsett en knapp kilometer på lettgåtte svaberg. Den dominerende tv-masta er synlig det meste av turen. 

Utsikten fra toppen er fantastisk flott, her kan man se ut Bøkfjorden, Kirkeneshalvøya, Reinøya og videre helt til Øretoppen.

 

 

Kontaktperson
Egnet som sykkeltur?
Nei
Er turen skiltet?
Ja
Er turen merket?
Nei

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2021

Navn Besøk
Eva Lill Døvle 8
Gry Løvberg 7
Liv Marit Hjelm 6
Mari Sandø 4
Anja Greiner 4
Heidi Davenport 4
Julie Hølvold 3
Siw-Merete G Bednarczyk 3
Stephan Solhaug 2
Karin Mathisen 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
15. september 2
14. september 2
11. september 1
5. september 1
31. august 5
29. august 5
26. august 1
22. august 1
19. august 1
18. august 4