19. Rappafossen, Lakselv

181
Besøk
2,31
En vei, fra A-B
310
moh.
rød
Adkomst
Du følger E6 fra Lakselv mot Stabbursnes. Fra du kjører over Lakselv bru er det ca. 1,3 km (1 min med bil) til du skal ta av til venstre. Her følger du grusveien og parkerer bilen ved veiens ende. Fra veiens ende er det en svak sti du kan følge til starten av løypa.
Turbeskrivelse

Rappafossen ligger like ved Lakselva i Porsanger. For å komme seg til starten av løypa følger man E6 fra Lakselv mot Stabbursnes. Fra du kjører over Lakselv bru er det ca. 1,3 km (1 min med bil) til du skal ta av til venstre. Herfra følger du grusveien og parkerer ved veiens ende. Følg den lille stien som går mot fjellveggen, så kommer du til starten av løypa. 

Begynnelsen av løypa er bratt, så det må litt klatring til. Stien går hele veien opp til rappafossen, stien er merket fram til postkassa.

Etter det første partiet med litt klatring kommer du til en liten myr og litt fuktige partier, så det er lurt å ha på seg vannavstøtende sko. Etter myra følger du strømlinja som går på skrå opp bakken. På toppen av bakken tar du en skarp sving til venstre og følger stien videre til du ankommer Rappafossen.

Sommerstid er dette en fin tur med god utsikt over Lakselv. Du kan også følge med på fly som lander/tar av på en av landets lengste rullebaner.

Løypa er 4,6 km tur/retur.

Kontaktperson
perletur@porsanger.kommune.no
Egnet som sykkeltur?
Nei
Er turen skiltet?
Ja
Er turen merket?
Nei

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2021

Navn Besøk
Tom-Ørjan Nikolaisen 12
Merete Johansen 4
Lisbeth Klemetsen 3
Jill-Trude Mikalsen 3
Solveig Ryeng 3
Marita Ratama 3
Ragnar Greiner 3
Ola Mikalsen 2
Bente Greiner 2
Karianne Olsen 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
16. september 1
12. september 4
8. september 2
5. september 4
2. september 1
28. august 1
25. august 1
24. august 1
22. august 1
18. august 1

Samisk navn

Ráhpongorsa