08. Gapahuk på Utsikten, Olderfjord

Foto: Hugo Tingvoll
558
Besøk
0,91
En vei, fra A-B
grønn
Adkomst
I Olderfjord kjør mot Alta ca 500m. Nederst i Falassvingen ta til venstre og følg denneveien rett frem til du ender opp med vannpumpehus. Parkering der.
Turbeskrivelse

Turens lengde: Cirka 1,5 km

Når du kommer fra Lakselv/Olderfjord, ta av til venstre i retning Skaidi (Hammerfest og Alta). Ta til venstre etter cirka 500 meter. Se etter lite Perletur-skilt der du forlater hovedveien. Kjør til kommunal pumpestasjon ved veiens ende, cirka 500 meter. Her er det plass til 3-4 biler. Ønskes en lengre tur anbefales det å parkere ved den gamle skolen, ved lysløypa der turen til Helandervannet starter. Parkering ved private avkjøringer inn mot pumpehuset er ikke tillatt. 

Turbeskrivelsen er skrevet av en ukjent som gikk turen for første gang. Lokalbefolkningen, som har gått turen mange ganger, finner lett fram. Jeg som skrev denne turbeskrivelsen slet med å finne rett vei både til gapahuken og Ørnehaugen. Sporet som er tegnet inn, er fra Ørnehaugen og ned til gapahuken. Fant ikke noen sti, men lette med utgangspunkt i kodeprikkens plassering. 

Se spor på tur Ørnehaugen som viser min vei til topp. Fant ingen sti den siste veien til topps. Spor på denne turen er dessverre bare en rett strek i starten, grunnet manglende strøm under sporlogging. 

Turen starter fra synlig og god kjørevei. Etter hvert går denne over i sti, som blir mer og mer usynlig, hvis du går til Ørnehaugen først. 

 

 

Kontaktperson
perletur@porsanger.kommune.no
Egnet som sykkeltur?
Nei
Er turen skiltet?
Ja
Er turen merket?
Nei

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2021

Navn Besøk
Torunn Nyland 14
Tom-Ørjan Nikolaisen 12
Astri Brynjulfsen 9
Torgrim Helgesen 8
Line Johansen 8
Sonja Marie Olli Marceliussen 6
Trine Rabben 6
Geir Holm 5
Else Karin Henriksen 4
Helge Hanssen 4

Besøkslogg

Dato Antall besøk
16. september 1
14. september 4
12. september 6
11. september 1
9. september 4
5. september 6
4. september 6
3. september 3
29. august 8
28. august 3