15. Hettekeila, Sandland

41
Besøk
2,89
En vei, fra A-B
81
moh.
grønn
Adkomst
Sandland
Turbeskrivelse

Parkér bilen ved FV72 der Hettekeilelva renner ut i sjøen, og start turen mot Hettekeila i lett terreng med svak stigning opp langs elva. Etter noen hundre meter kommer du til et veiskille der du tar til høyre og følger stien i underkant av fjellet Storaksla. Her går du videre på varierende underlag med alt fra rullesteiner, tørre stier og våte myrflekker, før du kommer inn i skogen der du følger en naturlig allé. Når du nærmer deg vannskillet åpner landskapet seg, og fra toppen har du flott utsikt til Sandlandfjorden på den siden og Frakkfjorden på den andre siden. Fra vannskillet går det slakt nedover mot Hettekeila, også her med variert underlag fra tørre stier til våte myrflekker. Sandland Bygdelag har plassert ut lemmer over de verste områdene så det er ingen problem å gå tørrskodd på sommertid. Du finner postkassen akkurat på brekket før stien går bratt ned mot Hettekeila.

Det anbefales å ta turen ned til Hettekeila som leverer ren idyll. Studerer du stenformasjonene vil du kanskje se flere forskjellige "vesener" på veien. God tur!

 

Vi gjør oppmerksom på at dette er et reinkalvingsområde, og ber alle som ferdes her om å vise hensyn og overholde båndtvangen. 

Kontaktperson
Sandland Bygdelag
Egnet som sykkeltur?
Nei
Er turen skiltet?
Ja
Er turen merket?
Nei

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2021

Navn Besøk
Halvor Berg 4
Stina Halvorsen 3
Caroline Otelie Halvorsen 3
Camilla Grønnum 2
Marianne Frisk 1
Einar Nikolay Mikkelsen 1
Lasse Lund 1
Cathrine Jensen 1
Jan Erik Barlien 1
Viktor Johansen 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
16. september 1
6. september 1
15. august 14
9. august 1
8. august 5
6. august 4
3. august 2
2. august 4
30. juli 1
4. juli 1