36. Svarteberget/Cáhppesbákti, Sandland

8
Besøk
3,89
En vei, fra A-B
654
moh.
rød
Turbeskrivelse

Turen til Svartebergflaten er langt fra uoverkommelig. Dette er en virkelig flott utfordring for familien og vi tok oss god tid på veien opp mot toppen. Da vi kom frem var det vår 7 årige datter som var først oppe ved varden.

Vi har gått mye på fjellet, men denne stigningen, denne turen, fikk frem mestringsfølelsen for oss alle.

Vi begynte turen ved elveosen på storelva som renner ut fra Sandlandsvannet og etter litt steinhopping og vading kom vi over elva. Ved stor vannføring kan det være en ide og starte fra FV8014 ved kirka og følge sørsiden av elva opp til Sandlandsvannet, eller låne en robåt som ligger ved elveosen og ro over nedre del av vannet.

Når vi hadde forsert elveosen fulgte vi stien langs vannkanten til vi kom frem til Svartebergnasen. Her starte oppstigningen og kanskje den mest utfordrende for smårollingene da det er steinete og bratt. Men ved god navigering mellom de største hindrene kom vi opp der det flater litt ut og vi går inn mot dalføret som fører videre opp til toppen. Allerede før vi kommer hit hadde vi flere pauser og for hver stopp ble utsikten bedre og bedre. Når vi så tar til opp i dalen blir det svært bratt og gode sko er godt å ha. Vi møter på rein og rype når vi kommer innerst i dalen og har kun en siste stigning igjen før vi når toppen. På toppen jubler 7 åringen som slår sine større søstre på 12 og 15 år. Men selv de er fornøyd med å bestige Svartebergflaten og stå på 654m og skue mot Loppa øy, Sørøya, Stjernøya og mot isbreen Svartfjelljøkelen som ligger over bygda Bergsfjord. Vi går litt ut på kanten for å se vakre Sandland og dens sandstrender langt der nede. Så var det frem med matpakken og drikke før turen ned kunne starte.

 

Vi gjør oppmerksom på at dette er et reinkalvingsområde, og ber alle som ferdes her om å vise hensyn og overholde båndtvangen. 

Kontaktperson
Sandland Bygdelag
Egnet som sykkeltur?
Nei
Er turen skiltet?
Ja
Er turen merket?
Nei

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2021

Navn Besøk
Stina Halvorsen 4
Einar Nikolay Mikkelsen 1
Tamara Naomi Marin Moe 1
Magnor Kårsgård 1
Jonatan Moe 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
12. september 1
31. august 1
26. august 1
29. juli 1
3. juli 2
2. juli 1
9. juni 1