25. Kinnarodden

13
Besøk
svart
Turbeskrivelse

Dette er en lang og for de fleste en krevende tur, og vi har merket den som svart. Det er 23,5 km én vei. Løypa er merket med røde T'er.
Kinnarodden er den store vandreutfordringen på Nordkynhalvøya. Flere relativt lange strekk over steinur. Små vann og bekker med drikkende ferskvann finner man hele veien. Fantastisk utsikt fra hele løypa. Ca 2–3 kilometer fra Kinnarodden, i Sandfjorden, finner man et grønt og frodig dalsøkk - dette er et flott og relativt skjermet område egnet for overnatting i telt.

Man bør sjekke værmeldingen før man legger av gårde til Kinnarodden, det er ikke uvanlig med tett tåke i området.
Det anbefales at denne turen planlegges godt før man setter ut på turen. Ta med mat, ekstra klesskift, klær som tåler all slags vær, og bruk gode sko som er laget for røft terreng.
Ellers kan det bli en veldig fin tur å ta når det er fint vær, og eventuelt om man vil overnatte på turen. Det er også mange som gjør finner noen som kan hente med båt. 

Parkering: Det er en liten utkjørsel på høyre side før man kommer til Oksevågdalen, eller venstre side etter Oksevågdalen (avhengig av retning man kommer fra). 
Vær på obs: Dårlig vær - det er ofte tåke, så vær forsiktig. Husk fjellvettreglene når du går denne turen. Det er steinete. Det kan også være rein i området.
Koden er plassert på en stav på en liten varde når man kommer opp på toppen - det skal være greit å følge de røde T-merkene dit. Man ser en større varde, men går man litt lenger ut vil men se en mindre varde hvor koden er.

Historie:
Kinnarodden, 71°08’02”N, er Europas nordligste fastlandspunkt. Like langt nord som det nordligste Sibir og Alaska. Drar man til motsatt side av jordkloden, 71 grader sør, er man nesten på King Georges Land på Sydpolen. Det er selvsagt Golfstrømmen (fra Mexicogolfen) som er årsaken til at man finner så varmt klima så langt nord. Blant fiskere og andre sjøfarende er havområdene utenfor Kinnarodden kjent som et av de tøffeste og mest værharde å passere.

Kontaktperson
Arne Elvestad
Egnet som sykkeltur?
Nei
Er turen skiltet?
Ja
Er turen merket?
Nei

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2021

Navn Besøk
Karine Larssen 2
Reidun Bertheussen 1
Vetle Antonsen 1
Joachim Marco Kivikoski-Jensen 1
Arne Elvestad 1
Anna Julie Eidså Wallenius 1
Siv Anita Steel 1
Sunniva Sørensen 1
Lars Magnus Hansen 1
Jenni Koret 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
7. august 3
2. august 3
27. juni 4
26. juni 1
25. juni 1
18. mai 1