05. Falkefjellet

21
Besøk
269moh
moh.
blå
Turbeskrivelse

Turen starter i Oksevåg, Østerbotn. Man følger samme sti som til Løkteplassen i Oksevåg. I år har vi valgt en kortere, men mer krevende rute enn fjoråret. Man kan fortsatt gå den andre ruten, som også er oppmerket på Nordkyn Turlag sitt kart. Turen opp er delvis ulendt, bratt, steinete og mye kratt i deler av reintråkket. Det kan være vått og glatt. 

Fra Østerbotn er en tydelig opptråkket sti når man starter fra parkeringsplassen, på turen passerer man noen hytter. Turen opp til Falkefjellet starter i området der den gamle hvalstasjonen ligger, som du kan se rester av i dag. På høyre siden etter den siste hytta før hvalstasjonen finner du det oransje perleturskiltet på høyre side i skogkanten. Det kan være litt vanskelig å få øye på fra stien. Fra skiltet kan det være vanskelig å finne reintråkket som går opp til Falkefjellet. Det finnes noen røde merker på nedfallstrær som kan viser retningen mot reintråkket. 

På toppen er det en varde, og man vil ha utsikt over Oksfjorden og Valen.

Parkering: Man kjører av veien i bunnen av Oksevågdalen. På høyre side når man kjører mot Kjøllefjord, og venstre side hvis man kjører fra.
Vær obs på: Det er ofte rein i området. Det er kalvingsområdet for rein. Minner om å båndtvang. Kan være vått i enkelte partier.
Koden er plassert ved varden, og der finnes også tang for registrering av Nordkyn Turlags Topp 10 kart.

Turen kan kombineres med perleturen til Løkteplassen.

Denne turen kan være krevende og derfor velger vi å markere den som rød, men den er overkommelig for de med litt erfaring i terreng. 
Velger man å gå ruten til Nordkyn Turlag er den blå.

Kontaktperson
Lise Birgitte Øfeldt
40630595
Egnet som sykkeltur?
Nei
Er turen skiltet?
Nei
Er turen merket?
Delvis

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2021

Navn Besøk
Birger Wallenius 1
Aron Jenssen 1
Sissel Hjørdis Wiik 1
Jenni Koret 1
Kirsti Krogh 1
Thord Karlsen 1
Anna Julie Eidså Wallenius 1
Eldbjørg Stormoen 1
Hjørdis Mauseth 1
Elin Boge 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
25. august 1
26. juli 1
15. juli 2
11. juli 2
6. juli 2
3. juli 1
30. juni 2
29. juni 1
28. juni 2
26. juni 2