29. Storvannet Rasteplass

Foto: Mona-Kirsti S. Persen
126
Besøk
Enkel
Turbeskrivelse

Turen starter rett ved krysset mot Kifjord og Davvi Siida. Det er på høyre side når du kommer retningen mot Kjøllefjord, på venstre side om du kommer fra Kjøllefjord. Det er rett ved veiskiltene - der er det en liten helling/avkjørsel. Der ser man infoskilt merket med perleturskilt. Turen går i lett skogsterreng med opptråkket sti ca. 2 km tur-retur. Det er flott natur rundt, og veldig fint nede ved vannet hvor man kan roe ned og filosofere litt.

Parkering: Man kan kjøre ned den lille avkjørselen ved stedsskiltene, men ta hensyn og ikke parker i veien for andre som kanskje skal gjøre lengere inn (det er en vei som går videre fra parkeringen.
Vær obs på: Det kan være litt gjørmete når det er vått, som kan gjøre at det er litt glatt. Det kan være mygg og fluer, så ta gjerne myggspray. 
Koden er på plassert på et liten stav ved den lille rasteplassen (som du kan se på bildet) litt bortenfor båthuset. Når man kommer ned til båthuset må man gå litt etter stranda til høyre for å finne den. 

Litt ekstra info:
Løypa går i deler av verdens nordligste skog, som for det meste består av bjørk og selje. I forhold til breddegraden (71 grader nord) finner man sjeldne og særegne planter i området, noen helt unike. I tillegg til reinsdyr kan man ofte se rødrev og hare. Og om høsten vokser det mye blåbær, multebær, tyttebær og krøkebær (krekling) i området.

Storvannet og Oksevåg er et svært fiskerikt vassdrag, med flere typer laksefisker, deriblant ørret og røye. På vinteren ser man ofte folk sitte på isen å fiske, om sommeren folk som fisker enten fra land eller fra robåt. Vassdraget er forpaktet av den lokale jeger- og fiskeforeningen, og det må løses fiskekort for fiske. Området rundt storvannet og Oksevåg er et svært populært hytte- og utfartsområde, sommer og vinter. Blant annet går lysløypa som starter i Kjøllefjord ned til Storvannet.

Kontaktperson
Maria Løkvoll
48096932

Egnet som sykkeltur?
Nei

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Delvis

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2021

Navn Besøk
Mona-Kirsti S. Persen 14
Hjørdis Mauseth 5
Elin Boge 4
Øystein Persen 3
Per Jørgen Sørbø 3
Eldbjørg Stormoen 2
Birger Wallenius 2
Lill Astrid Røvik 2
Elethe Røvik 2
Johan Mathis N Hætta 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. okt 2
25. okt 1
19. okt 1
18. okt 1
14. okt 1
06. okt 1
30. sep 1
26. sep 1
25. sep 1
19. sep 2