11. Hoalgir

257
Besøk
30,64
km en vei
479
moh.
Krevende
Turbeskrivelse

Turen kan startes fra begge ender, eller i en kortere variant - fra parkeringsplassen i skiferberget i Stilla.

Fra Stilla:

Velger du siste kan man kjøre fra bebyggelsen i Tverrelvdalen og ca 6,8 km mot Stilla. Parker ved veien og følg veien mot syd opp bakkene ca 1,4 km. Der finner du postkassa på en stolpe. Denne turen er en grønn tur. 

Fra Romsdal i Tverrelvdalen:

Vil man ha en lengre tur kan man starte fra parkeringsplassen i Romsdal. Her følger du Detsikavegen oppover til Storvannet og Skogstuevannet. Ved Skogstuevannet deler vegen seg – og du tar opp til venstre. Her kommer du til Skiferbruddet i Nalganas og stien har det bratteste partiet.

Når det flater ut på toppen dreier vegen mot sørøst og høyde 405. Rett etter høyden kommer det innen T-merket sti fra venstre som slår følge med deg et stykke. Like før Gammasvannet takker stien for følget og forsvinner til venstre – men du skal fortsette på vegen du følger.

Her passerer du vidde, fjellvann, fjellbjørkeskog og får mye god utsikt. Vegen består av variert gode traktor-, ATV- og grusveier. Enkelte partier er steinete og har myrlendte strekninger, samt at du møter noen bekkekrysninger.

I det videre er du både nede i Fjellbjørkeskogen og over tregrensa. Mange stier i området kan føre deg på kryss og tvers mellom ulike turløyper. Når du omsider ankommer asfaltert veg – tar du til venstre. Dette er vegen tilhørende kraftverket – og etter ca 1,7 km ankommer du Tutteberget og vegbommen her. Herfra kan du enten følge Stillaveien tilbake - eller snu tilbake samme vei du kom. Har du en terrengsykkel, og er litt vant til å sykle i terrenget, er dette en fin sykkeltur. 

Som gåtur er denne turen merket som en rød tur på grunn av lengden. Som sykkeltur er den en blå tur. Fra skiferberget i Stilla er turen en grønn tur. 

Kontaktperson
Aase-Kristin Abrahamsen
41904276

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Nei

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2021

Navn Besøk
Synnøve B Sønvisen 7
Kristine Helgesen 5
Trond Even Dahle 4
Line Aksberg 4
Johansen Kristine A 4
Ann-Wibeke Porsanger 4
Bjørn Berg 3
Kirsten Wirkola 3
Katja Porsanger 3
Jørn steinar Hartvigsen 3

Besøkslogg

Dato Antall besøk
24. okt 2
23. okt 2
10. okt 1
08. okt 1
06. okt 3
03. okt 1
30. sep 2
28. sep 1
27. sep 2
26. sep 1