08. Dønnevarre - Kviby (10 Toppers)

320
Besøk
2,63
En vei, fra A-B
494
moh.
blå
Adkomst
Parkeringsplassen ved fergeleie til Årøya, som ligger vel 3 km fra Kviby sentrum mot Nyvoll.
Turbeskrivelse
Fra Alta kjører man E6 mot Skaidi, og tar av ved Leirbotnvatn til fylkesvei 883 mot Kviby.
Utgangspunktet er parkeringsplassen ved fergeleie til Årøya, som ligger vel 3 km fra Kviby sentrum mot Nyvoll. Det er viktig at denne parkeringsplassen brukes, og ikke utkjørsel ved starten av stien. Dette på grunn av behov for plass for foringsbil til mærene.
Fra parkeringsplassen går man ca 400 meter tilbake den veien man kom, der står det et skilt i vegkanten. Løypa følger en kjerrevei et stykke, før en sti fører oss mot toppen Dønnevarre (Duonnavarri). Turen er unik ved at den starter i fjæresteinene, går via frodig vegetasjon i lavlandet, moltemyrer og fjellblomster oppi lia, mens man må over tregrensen for å komme til toppen. I slutten av juni ligger det enda snøfonner som må passeres før man når toppen. På toppen er det en fantastisk utsikt mot Årøya og Stjernsundet i nordvest, Isnestoften i vest og mot Porsanger i øst. Det er også flott å se ned på Kviby i fugleperspektiv. Løypa er godt merket med blå maling på trær og steiner. Joggesko kan brukes i tørt vær.
Til toppen er det ca 3 km. Turen opp tar ca 1 1/2 time, inkludert små pauser. På toppen ligger ei bok man kan skrive navnet sitt i. Trekking av premie etter sesongen. Denne toppen inngår i Alta 10- toppers. Registrer deg i bøkene på alle toppene og bli med på trekking av ekstra premie.
Kontaktperson
Aase-Kristin Abrahamsen
41904276
Egnet som sykkeltur?
Nei
Er turen skiltet?
Ja
Er turen merket?
Nei

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2021

Navn Besøk
Sofia Majtorp 4
Kristine Boland 3
Johansen Kristine A 2
Guri Kjeldsberg 2
Anette Pettersen 2
Sara Saari 2
Marte Øien 2
Anne-Lise Pakarinen 2
Inger K Gaup 2
Johansen Rune 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
19. september 1
18. september 3
17. september 1
16. september 1
15. september 2
14. september 1
12. september 6
11. september 5
8. september 1
7. september 2