18. Losvarkollen - Kaiskuru (10 Toppers)

1157
Besøk
0,7
En vei, fra A-B
150
moh.
grønn
Adkomst
Parkering ved Kaiskuru nærmiljøsenter.
Turbeskrivelse

Kaiskuru nærmiljøsenter har beliggenhet i Kaiskuru, som er på østsiden av Altaelva. Det er avkjøring fra E6 rett sør for Altabrua. Følg veien (Kjosveien/Bregneveien) til du kommer til krysset med Kvekeveien, ta da av til høyre og følg Kvekeveien videre. Fortsett Kvekeveien opp bakken til du kommer til Myrullveien til venstre for deg. Følg Myrullveien videre. Kaiskuru nærmiljøsenter har nå beliggenhet på din høyre side, innkjøring til senteret er første avkjørsel til høyre. Parker her. For å komme til startpunktet for toppturen kan du enten gå til venstre forbi utebarnehagen (lengst sør på parkeringsplassen) og videre til venstre for fjellet/stupet foran deg. Alternativt kan du gå til bygget til nærmiljøsenteret, til lekeplassen til skolen (på motsatt side av bygget), og videre til ventre for fjellet/stupet foran deg. Her vil det lille huset ved skileikebakken sees godt.

Turbeskrivelse:
Stien starter bak det lille huset ved skileikbakken. Løypa går langs sti/berg i dagen. På toppen er det flott utsikt utover Altaelva, Alta sentrum, Altafjorden og bebyggelsen på Elvebakken, Kronstad, Kaiskuru og Saga. Som et alternativ til å snu og gå samme ruten ned igjen, kan man fortsette en rundtur på til sammen ca 2 km. Følg blåmerket sti. Rundturen slutter der den begynte, på Kaiskuru skistadion

Til toppen er det ca 700 m. Ved rolig gange tar det ca 20 minutter å gå opp.

På toppen ligger ei bok man kan skrive navnet sitt i. Når topptursesongen er slutt trekker Alta kommune premier blant de som har skrevet seg inn. Husk, jo flere turer man tar, jo større er muligheten for å vinne.

Denne toppen inngår i Alta 10- toppers. Registrer deg i bøkene på alle toppene og bli med på trekking av ekstra premie

Kontaktperson
Aase-Kristin Abrahamsen
41904276
Egnet som sykkeltur?
Nei
Er turen skiltet?
Ja
Er turen merket?
Nei

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2021

Navn Besøk
Sissel Anne Martnes 23
Runar Terje Foslund 21
Janne Normann 20
Lene Isaksen Vist 14
Lena Porter 13
Kari Berg Kristensen 12
Sissel Arnesen 12
Caroline Brekmo 12
Jan Kåre Vik 11
Renate Arnesen 11

Besøkslogg

Dato Antall besøk
16. september 1
15. september 1
14. september 2
12. september 4
11. september 1
10. september 1
9. september 1
8. september 1
7. september 6
5. september 5