21. Sakkobadne

472
Besøk
4,3
En vei, fra A-B
grønn
Adkomst
Reis vestover ut av Alta - retning Tromsø. På Kvenvikmoen tar du igjen vestover - ut fra E6. Vis a vis Alta golfklubb sitt anlegg (venstre side av veien) tar du inn på parkeringsplassen på høyre side. Herfra starter turen, se infotavle.
Turbeskrivelse

Denne turen er en flott vandretur hvor du kan studere flere kulturminner fra andre verdenskrig, gruveskjerp fra 1800-tallet, samt se en flott utsikt fra endepunktet på turen utover Kåfjord og Altafjorden.

Turen er merket til kulturminnene, men dersom du ønsker en tur innom utsiktspunktene stikker du lett ut fra stien - og tilbake etterpå. Merk at det ligger skytebaner på begge sider av parkeringsplassen - så følg stien.

Turen består av stigning, slette og stigning - før man ankommer platået med kulturminnene. På sletta etter første stinging kommer du til vannet "Sakkobadnelangvannet" - et ypperlig sted for rasting.

Når man kommer til første skilt etter andre stigning har du ankommet platået. Herfra går det en rundløype med 5 ulike infotavler som forteller litt mer om det du ser foran deg. De to første stedene omhandler et flyvrak, et av angrepsflyene som var i aksjon mot krigsskipet Tirpitz. Det tredje stoppet er gruveskjerpet fra 1800 tallet. Denne stien er en avstikker fra runden, så her må man gå tilbake til rundløypa etter å ha sett på gruvegangen. Evt kan du gå ned til Simanes langs den påbegynte stien., men vær obs - den er bratt.

Når man kommer til retningsskiltet "Til bombekrater" er man nærmest utsiktspunktet - som da ligger i motsatt retning av pilen på skiltet. Gå gjerne de 40-50 meterne ut på platået her for å nyte horisonten. Gå tilbake til løypa når du ønsker å komme videre.

Fra bombekrateret kan man også titte over kanten ned mot Kåfjord - og her er også spor etter røykleggingssystemene til de tyske styrker.

Siste infotavle viser gravplass for en av pilotene til de allierte. Stien går så tilbake til der du startet rundløypa.

Turkoden er plassert på postkassa som er på en topp litt nord for stien (mot Simanes). Der det er en rød og hvit stolpe og gul postkasse.  Se kart under. Det er ca 2,5 km en vei, korteste veien til koden og postkassa. 

Kontaktperson
Aase-Kristin Abrahamsen
41904276
Egnet som sykkeltur?
Nei
Er turen skiltet?
Ja
Er turen merket?
Nei

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2021

Navn Besøk
Anne-Lise Berg 8
Sara Orzel 4
Linda M Isaksen 4
Johansen Rune 3
Hanne Mauseth 3
Astrid Elisabeth Strøm 3
Johansen Kristine A 3
Janne Normann 3
Inger Johanne Skaaden 3
Marianne Frisk 3

Besøkslogg

Dato Antall besøk
16. september 1
12. september 1
11. september 1
10. september 2
7. september 1
5. september 1
4. september 7
3. september 1
31. august 1
30. august 1