91 Urvannet-Kovvannet, Gamvik Ny!

47
Besøk
6,22
Enkel
Turbeskrivelse

Dette er et kjært turområde for folk i Gamvik. Du går gjennom et rekreasjonsområdet for lokalbefolkningen, med mange fiskevann som benyttes sommer som vinter. Terrenget er lett å gå i, noe ur og litt myr. En bør bruke fjellsko/støvler.

Turen starter på vestre side (mot Gamvik), ca 150 meter nedenfor parkeringsplassen i Gunnarsfjord, (Gunnarsfjordvannet på høgre side). Følg gammelveien fra startskiltet til veien begynner å gå nedover. Ta til venstre over mot Bladvannet og Langdalen. Hold til venstre for det første vannet, Bladvannet. Følg scootermerkingen (trepåler) til nerenden av vannet. Ta til høyre opp skaret over til Grytvannene. Ta gjerne en tur opp på Grytvasshøgda på venstre side for flott utsyn over Slettneslandet (Naturreservatet), Barentshavet og Gamvik. Om du går ned til lille Grytvannet hold til venstre for vannet. I enden av vannet tar du til venstre over mot Astridbakkvannene.

Kryss bekken i nerenden av 2.Astridbakkvann. Følg scootermerking (trepåler). Hold godt til venstre av Holmevannet. Det er et myrlendt område. Skrå ned mot Kovvannet. Kryss bekken og følg stien til nerenden av Kovvannet hvor du finner koden på en trepåle. Gå videre ned til Gamvik.

Turen er ca 7 km.

Kontaktperson


Egnet som sykkeltur?
Ja

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Reidun Bertheussen 6
Siv Anita Steel 5
Susanne Bekkevold Grinde 3
Kari-Anne Herland 3
Gjermund Mikalsen 2
Julie Aabø Aasen 2
Synøve Vassvik 2
Eldbjørg Stormoen 2
Anniken Jakola Mikalsen 2
Stig Bertheussen 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. okt 2
07. okt 1
19. sep 2
31. aug 1
21. aug 1
20. aug 2
18. aug 1
15. aug 3
12. aug 4
10. aug 2