232 Ruoksadas/rødberget 248 (vises ikke korrekt)

45
Besøk
2,02
248
moh.
Middels
Turbeskrivelse

Raudberget - Ruoksadas ligger nær Skugge ved Birkestrand. Fjellet ligger på østsiden av Tanaelva i det naturskjønne området ved Tanaelvmunningen. Turen opp til Rødberget er kanskje den mest spektakulære toppturen i Tana med tanke på flott utsikt. Fra fjellet stuper det flere plasser flere hundre meter rett ned mot Birkestrand. Spektakulært og kanskje litt skummelt vil nok noen synes.

Man følger en traktorvei til å begynne med. Når man går etter traktorveien kommer man etter ca 500 meter til et lite vann som man må vasse over (ble våt på beina der), ellers er det tørt og fint å gå resten av ruta. Stien opp Klokkarskaret / Gávpotgurra ser ut som har vært en viktig ferdselsåre, da stien i det bratteste området er opparbeidet slik at det skal være godt å gå langs.

Man følger stien nesten til Klokkarvann, tar av rett før det høyeste punkt i skaret ved en sti som går sørover. Stien er ikke merket og det er ca 2 km å gå opp til topp 248 moh fra startpunktet. I selve skaret er det bratt, men det er god sti nesten hele veien til toppen.

Fra fjellet er det spektakulær utsikt over nedre del av Tanavassdraget og utover Tanafjorden. Det er en #perletur og turkasse på toppen.

Ha en fin tur!

Kontaktperson


Egnet som sykkeltur?
Ja

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Frans Eriksen 2
Eva Pedersen Biti 2
Linda Hampeløkken 2
Rita Pedersen 2
Terese Nicolaisen 1
Grethe Elise Pettersen 1
Kjetil Tidemandsen 1
Herdis Sivertsen 1
Tore Sivertsen 1
Merete Øynes 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
17. okt 1
11. okt 6
09. okt 2
08. okt 1
04. okt 1
15. sep 2
12. sep 1
05. sep 1
29. aug 2
23. aug 1