216 Ceakkunjoaski skolesti 

56
Besøk
1,47
150
moh.
Middels
Adkomst
For å komme til startpunktene kjører man fra Rustefjelbma mot Ifjord og kjører forbi Torhop til Tarmfjordbotn eller til Gárgogeahci i Vestertana. Løypa er godt merket med røde markeringer på trær og er grei å gå, men er ganske bratt. Vil ikke anbefale å gå ruta hvis det har regnet nylig, da det kan være litt sleipt i det bratteste partiet.



Startpunktene er ved internatet i Gárgogeahci i Vestertana eller man kan starte innerst i Tarmfjorden ved et grått bygg. Begge startpunktene er merket med infotavle. Det går an å parkere med personbil nær startpunktene.


Turbeskrivelse

Skolestien Ceakkunjoaski går mellom Gárgogeahci i Vestertana og Tarmfjordbotn og er en merket tursti. Den historiske stien ble benyttet av skolebarna fra Tarmfjord, Torhop og vestsiden av Smalfjorden for å komme til internatskolen på Gárgogeahci i Vestertana i gamle dager. Godt fottøy anbefales for turen da det er litt bløtt på Vestertanasiden og ganske bratt å gå.

Turen er en #perletur i Tana kommune og man finner en turkasse på det høyeste punktet i turløypa.

På det høyeste punktet har man også mulighet for ta av fra selve skolestien og følge en sti langs fjellryggen nordover som går helt ut til Geassenjárgeahci - Sommernesset (ca 6,5 km). Fra Fjellet Ádjagiidcohkka stuper det bratt ned til Tarmfjord og det er veldig flott utsikt både over Tarmfjorden, Vestertanafjorden og utover Tanafjorden. Stien nordover til Geassenjárgeahci - Sommernesset er ikke merket.

NB! Husk båndtvang da det er sauer på beite i området.

Kontaktperson


Egnet som sykkeltur?
Ja

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Marit Jørgensen 2
Frans Eriksen 2
Grethe Elise Pettersen 2
Ellen Store 2
Juha einar Siiri 2
Tom Hardy 1
Odd-Reidar Biti 1
Marianne Balto 1
Thorbjørn Svendsen 1
Raisa Maria Niittyvuopio Bær 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
02. nov 2
31. okt 2
04. okt 2
27. sep 3
13. sep 2
09. sep 1
02. sep 2
28. aug 2
25. aug 1
16. aug 2