231 Alggašvárri

46
Besøk
7,4
570
moh.
Middels
Adkomst
For å komme startpunktet så må man kjøre 4,5 km fra Rustefjelbma mot Bonakas til man er noen hundre meter fra Landbruksskolen. Der går det en vei (Alggašvárluodda) som tar av til venstre fra fylkesveien rett etter brua over Rássejohka (bekk). Man kan parkere ved den gamle skolen på høyre hånd. Alternativt kan man på denne veien kjøre ca 2 km til man kommer til en veibom. Da kan foturen starte ved bommen hvor veien krysser en bekk og går videre helt opp til toppen av Alggašvárri. Det er ikke lov å kjøre forbi bommen uten tillatelse fra veieier. Veien som snirkler seg i terrenget helt opp til toppen er fin å gå etter da det er passelig stigning underveis. Den er meget godt merket med jernstenger med skilt som viser retningen man skal gå.
Turbeskrivelse

Kjempeflott tur opp til Alggašvárri som er 570 moh. Alggašvárri ligger ved Tanamunningen naturreservat som er unikt i Europeisk sammenheng på grunn av fugle og dyrelivet. På toppen av fjellet er en av Nordkrings hovedsendere for Øst-Finnmark.

Det er svært flott utsikt fra toppen i alle retninger på klare dager. Mot nord kan man se utover Tanafjorden helt til Barentshavet. Mot øst kan man se store deler av Varangerhalvøya og Tanaelva med munningsområdet. Mot sør ser man langt oppover Tanaelva og Tanadalen. Mot vest ser man fjorden som går inn til Vestertana og Ifjordfjellet bortenfor.

 

Kontaktperson


Egnet som sykkeltur?
Ja

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Odd-Reidar Biti 5
Ann Karin Porsanger 2
Tomine Ramstad 2
Trine Sveinsdatter Johansen 2
Randi Thrane 2
Magne Ludvigsen 1
Annbjørg Albrigtsen 1
Else-Marie Seim 1
Nina Niskanen Hansen 1
Frans Eriksen 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
25. okt 2
13. okt 2
04. okt 1
01. okt 1
16. sep 1
13. sep 2
12. sep 2
11. sep 1
05. sep 2
02. sep 2