188 Padleperle 2: Kvalneset, Pasvikelva

17
Besøk
2,57
21
moh.
Adkomst
Kjør fra Hesseng til Brattli (17,5 km) og ta til venstre. Se etter Perletur-skilt i krysset. Kjør knappe 3 km fra krysset på Brattli og start turen fra p-plassen på Bekkevoll.
Turbeskrivelse

Hvorfor dette stedet heter Kvalneset er en gåte. Det må være like etter siste istid at den siste hvalen passerte neset. Den gang var dette saltvann, men da lå sannsynligvis Kvalneset under vann.

Neset har et ildsted og fine teltplasser. Og på høyden over neset har grensevaktene bygget en flott gapahuk hvor det ofte ligger noen vedsekker. Turen er absolutt flottest på sensommeren/høsten når kveldsmørket er tilbake og mygga er borte. For den som ønsker å fiske med stang fra neset er det muligheter både for ørret og de andre "pasvikfiskene".

Mange flotte småturer kan gjøres herfra både opp og ned elva, og innover i Skrukkebukta. Husk grenseskiltene og skiltmerking av kajakk som kreves for padling på Pasvikelva. Padling i vassdrag ved den norsk-russiske grensen forutsetter at kajakken er registrert hos Grensekommissariatet og merket synlig på begge sider. I mørke gjelder regler om avstand til grenselinja. Les mer her:

https://www.politiet.no/tjenester/norsk-russisk-grense/fiske-og-ferdsel-i-vassdrag-nar-grensa/?fbclid=IwAR1c02OUagLtkEHCsnVGYYmhT8d2aAzGVofNyiLMOYbRaiZq3wyozRe3EuU

Possisjon for merke: N 69 55.158° E 30 18.465° på stein 5 meter ifra grensestolpe.

Turen er én av 14 av "padleperler" i regi av Sør-Varanger Turlag og Finnmark Friluftsråd. Les mer om turprogrammet på turlagets hjemmeside og på www.perletur.no

Kontaktperson


Egnet som sykkeltur?
Ja

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Maya Tollaksen 1
Anders Bergset 1
Marie Haugnæss 1
Tove Norheim 1
Helene Jakola 1
Stian Johansen 1
Anja Greiner 1
Harald Lysfjord 1
Kurt Arild Røst 1
Bodil Seljesæther 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
01. okt 2
28. sep 1
26. sep 1
25. sep 2
21. sep 2
13. aug 1
04. aug 3
01. aug 2
26. jul 1
03. jun 2