144 Gressvannet

84
Besøk
2,88
154
moh.
Enkel
Adkomst
Fra Varangerbotn i sørlig retning mot Kirkenes. Ta av hovedveien ca. 500 meter etter at du har passert skiltet «Nyelv» ligger et grustak på sørsiden av veien. Kjør opp en liten bakke for å parkere ved startpunktet, som er skiltet.
Turbeskrivelse

Sørsiden bygdelag har skiltet stien opp til Gressvannet. Det er 6 kilometer tur-retur.Dette er en lett turløype som starter i Nyelv (samme innkjøring som til grustaket).

Stien opp mot gressvann er en gammel «kjerrevei» og det går helt fint å gå med joggesko. Gressvannet er et av mange fiskevann i området og her er bra med fisk. Terrenget er slett, lettgått og tørt, omgitt av nakne småfjell. Løypa er flittig brukt av lokalbefolkningen i alle aldrer. Det er satt opp en trimkasse ved Gressvann. Om du går litt videre langs kanten av Gressvannet kommer du til en fin bålplass med benker. Her kan du hvile, koke kaffe og nyte matpakken. Du kan fiske i det krystallklare vannet, eller ta deg en dukkert og kjøle deg ned under varme sommerdager.

Husk båndtvang.

I 2015 er turstien en av "ti på topp Nesseby", et prosjekt som blant annet er støttet av FeFo. Mer info om "ti på topp Nesseby" finner du på Nesseby IF, ILAR og kommunens hjemmeside. I tillegg har de egen facebookgruppe "ti på topp Nesseby".

I 2013 fikk Destinasjon Varanger midler gjennom "Turskiltprosjektet" til å skilte og merke flere stier på Varangerhalvøya. Skiltene er snart ferdigprodusert og settes opp i 2015. Destinasjon Varanger samarbeider med lokale lag og foreninger om merkingen. Sørsiden Bygdelag har ansvaret for Gressvannet tursti. "Turskiltprosjektet" er et samarbeidsprosjekt mellom Finnmarkseiendommen, Fylkeskommunen og Gjensidigestiftelsen for å få skiltet og merket turstier i nærmiljøet. Sametinget bidro også med midler ett år.

Kontaktperson


Egnet som sykkeltur?
Ja

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Annbjørg Albrigtsen 8
Ellen Store 4
Line Pettersen 2
Anne Mari Gundersen 2
Marit Helene Pedersen 1
Thorarne Vagelid 1
Juha einar Siiri 1
Dag Andreas Aune 1
Signe Iversen 1
Ingrid Mikkelsen 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
29. okt 1
28. okt 1
27. okt 1
22. okt 2
17. okt 1
14. okt 1
12. okt 1
10. okt 1
09. okt 1
04. okt 3