156 Vassdalstinden, Øksfjord

11
Besøk
4,16
678
moh.
Krevende
Turbeskrivelse

Vassdalstinden i Øksfjord på 678 moh, er merket som en rød tur. Det er ingen spesiell, godt opptråkka tursti å følge, men veien er merket både via Rypedalen fra Vassdalsvannet, og via Fruvikdalen. Turen via Rypedalen er kortere og bratt, mens det er en lengre og mer jevn tur dersom man går via Fruvikdalen.

Via Rypedalen: Skilt viser vei opp mot Rypedalen, som ligger til høyre for Vassdalvannet. Oppe i dalen "klyver" man opp ei steinur, før man når toppen som er flatt som stuegulvet. Vær oppmerksom på at denne ruta er bratt.

Via Fruvikdalen: Et stykke opp i Fruvikdalen, etter kaffesteinen, kommer man til en stolpe med flere skilt. Skiltet mot Vassdalstinden peker mot venstre, og her går du langs fjellryggen mot varden som står utpå tinden. Varden ligger godt synlig til, nesten helt ytterst på fjellrekka. Denne traseen er flott og tilbyr upåklagelig utsikt.

Vel fremme kan du nyte en utsikt man sjeldent ser maken til! Beregn god tid på turen, fordi terrenget er noe ulendt og krevende opp og ned fjellsiden. Området passer utmerket til telting.

Kontaktperson


Egnet som sykkeltur?
Ja

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Magnor Kårsgård 2
Viktor Johansen 1
Marit Staalnacke Hansen 1
Vilde Ravnsborg Gurigard 1
Mikael Berg 1
Sondre Johansen 1
Harald Skavikmo 1
Inger Hagen Bjurstrøm 1
Ståle Sæther 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
13. sep 1
12. sep 2
03. sep 2
02. sep 1
07. jul 2
21. jun 1
13. jun 1
09. jun 1