01 Sakkobadne

216
Besøk
4,43
Enkel
Turbeskrivelse

Denne turen er en flott vandretur hvor du kan studere flere kulturminner fra andre verdenskrig, gruveskjerp fra 1800-tallet, samt se en flott utsikt fra endepunktet på turen utover Kåfjord og Altafjorden.

Turen er merket til kulturminnene, men dersom du ønsker en tur innom utsiktspunktene stikker du lett ut fra stien - og tilbake etterpå. Merk at det ligger skytebaner på begge sider av parkeringsplassen - så følg stien.

Turen består av stigning, slette og stigning - før man ankommer platået med kulturminnene. På sletta etter første stinging kommer du til vannet "Sakkobadnelangvannet" - et ypperlig sted for rasting.

Når man kommer til første skilt etter andre stigning har du ankommet platået. Herfra går det en rundløype med 5 ulike infotavler som forteller litt mer om det du ser foran deg. De to første stedene omhandler et flyvrak, et av angrepsflyene som var i aksjon mot krigsskipet Tirpitz. Det tredje stoppet er gruveskjerpet fra 1800 tallet. Denne stien er en avstikker fra runden, så her må man gå tilbake til rundløypa etter å ha sett på gruvegangen. Evt kan du gå ned til Simanes langs den påbegynte stien., men vær obs - den er bratt.

Når man kommer til retningsskiltet "Til bombekrater" er man nærmest utsiktspunktet - som da ligger i motsatt retning av pilen på skiltet. Gå gjerne de 40-50 meterne ut på platået her for å nyte horisonten. Gå tilbake til løypa når du ønsker å komme videre.

Fra bombekrateret kan man også titte over kanten ned mot Kåfjord - og her er også spor etter røykleggingssystemene til de tyske styrker.

Siste infotavle viser gravplass for en av pilotene til de allierte. Stien går så tilbake til der du startet rundløypa.

En eventuell turkode i området vil plasseres på baksiden av første retningsskilt på platået.

Kontaktperson


Egnet som sykkeltur?
Ja

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Anne-Lise Pakarinen 4
Kristine Gjervik 3
Håvard Emaus Hanssen 2
Jan Bartholdsen 2
Martine Frisk-Ellingsen 2
Theresa Knudsen 2
Judith Somby 2
Hege Andersson 2
Maj-Turi Lund Olsen 2
Astrid Elisabeth Strøm 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
25. okt 1
19. okt 1
11. okt 1
09. okt 1
08. okt 2
07. okt 1
04. okt 3
03. okt 1
02. okt 1
27. sep 3