14 Borras Vestre, Alta (10 Toppers)

425
Besøk
3,93
Middels
Turbeskrivelse

Utgangspunkt er enten ved parkeringsplass Saga skole (kjør opp "gamle grustaket", på toppen av bakken tar du av til høyre). På parkeringsplassen står det et informasjonsskilt om Toppturen samt Folkestien.
Alternativt utgangspunkt er ny parkeringsplass på Aspemyra (kjør opp "gamle grustaket", på toppen av bakken tar du av til venstre. Følg veien til du kommer til en ny parkeringsplass inne i skogen). Se kart.

Følg merket sti i retning mot Skogvannet. De første 2 km av toppturløypa følger samme trase som Folkestien (rød merking). Stikrysset er merket, det er også satt opp en hvilebenk her. Folkestien (rød merking) går til venstre og nedover i terrenget til Nerskogen IL sin registreringskasse øst for Skogvannet. Folkestien er etablert av Nasjonalforeningen for folkehelse v/ Alta Helselag og Nerskogen IL. Toppturløypa (blå merking) går til høyre og videre opp på snaufjellet. Løypa er merket med blå maling på steiner og berg. På snaufjellet må man være observant slik at de blå merkene følges. Det er lagt klopper over myrer. Joggesko kan brukes i tørt vær.
Toppen ligger på snaufjellet med flott utsikt ut over Altafjorden og Tverrelvdalen. Det kan være værhardt på toppen, men det er mange flotte rasteplasser underveis. Ruta følger den gamle postveien fra Alta til Skoganvarre. Turen kan om ønskelig fortsettes innover fjellet, til for eksempel Store-Borras (558 moh).

Turen til toppen tar i underkant av 2 timer. Til toppen er det 4 km.

På toppen ligger ei bok man kan skrive navnet sitt i. Trekking av premie etter sesongen.

Denne toppen inngår i Alta 10- toppers. Registrer deg i bøkene på alle toppene og bli med på trekking av ekstra premie.

Kontaktperson


Egnet som sykkeltur?
Ja

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Mariann Kristensen 16
Marita Wiik 11
Olai Andreas Børholm 5
Janne Pedersen 4
Geir Ove Bakken 4
Emil Grankulla 3
Greta Suhr Thomassen 3
Theresa Knudsen 3
Anne-Lise Pakarinen 3
Ingunn Jendine Dahn Johansen 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
01. nov 2
31. okt 3
24. okt 4
21. okt 2
18. okt 1
15. okt 1
13. okt 1
11. okt 1
10. okt 2
07. okt 2