Gressvannet - Ny!

Beskrivelse

Sørsiden bygdelag har skiltet stien opp til Gressvannet. Det er 6 kilometer tur-retur.Dette er en lett turløype som starter i Nyelv (samme innkjøring som til grustaket).

Stien opp mot gressvann er en gammel «kjerrevei» og det går helt fint å gå med joggesko. Gressvannet er et av mange fiskevann i området og her er bra med fisk. Terrenget er slett, lettgått og tørt, omgitt av nakne småfjell. Løypa er flittig brukt av lokalbefolkningen i alle aldrer. Det er satt opp en trimkasse ved Gressvann. Om du går litt videre langs kanten av Gressvannet kommer du til en fin bålplass med benker. Her kan du hvile, koke kaffe og nyte matpakken. Du kan fiske i det krystallklare vannet, eller ta deg en dukkert og kjøle deg ned under varme sommerdager.

Husk båndtvang.

I 2015 er turstien en av "ti på topp Nesseby", et prosjekt som blant annet er støttet av FeFo. Mer info om "ti på topp Nesseby" finner du på Nesseby IF, ILAR og kommunens hjemmeside. I tillegg har de egen facebookgruppe "ti på topp Nesseby".

I 2013 fikk Destinasjon Varanger midler gjennom "Turskiltprosjektet" til å skilte og merke flere stier på Varangerhalvøya. Skiltene er snart ferdigprodusert og settes opp i 2015. Destinasjon Varanger samarbeider med lokale lag og foreninger om merkingen. Sørsiden Bygdelag har ansvaret for Gressvannet tursti. "Turskiltprosjektet" er et samarbeidsprosjekt mellom Finnmarkseiendommen, Fylkeskommunen og Gjensidigestiftelsen for å få skiltet og merket turstier i nærmiljøet. Sametinget bidro også med midler ett år.

Adkomst

Fra Varangerbotn i sørlig retning mot Kirkenes. Ta av hovedveien ca. 500 meter etter at du har passert skiltet «Nyelv» ligger et grustak på sørsiden av veien. Kjør opp en liten bakke for å parkere ved startpunktet, som er skiltet.
Gressvannet, Nesseby av Finnmark Friluftsråd. Tilgjengelig under en CC BY-SA 4.0 lisens.

Les mer om turen »

Om turen

Gradering: Grønn
Kommune: Nesseby
Kan turen gjennomføres med
rullestol: Nei
Kan turen gjennomføres med barnevogn: Nei
Meter over havet: 154
Antall besøk totalt: 68
Flest besøk 2018
Navn Antall registreringer
Annbjørg Albrigtsen 14
Ellen Store 7
Ørjan Persson 2
Bente Levorsen 2
Ingrid Mikkelsen 2
Ann Kristin Persson 2
Frans Eriksen 1
Erling Holberg 1
Berit Ranveig Nilssen 1
Jan Oskar Dervo 1
Besøkslogg
Navn Dag
May Vagelid 24.10.18
Thorarne Vagelid 24.10.18
Nina Alvilde Severinsen 15.10.18
Annbjørg Albrigtsen 12.10.18
Ellen Store 28.09.18
Eva Trasti Hansen 25.09.18
Annbjørg Albrigtsen 24.09.18
Solgunn Kostamo 19.09.18
Hilde Kostamo 19.09.18
Annbjørg Albrigtsen 18.09.18