Gamneset, Korsfjorden - Padleperle

Beskrivelse

Korsfjorden er den lettes tilgjengelige av våre ”ubebodde havområder”. Korsfjorden er ikke en fjord men derimot sundet mellom fastlandet og Skogerøya på sørsiden. Fastlandssiden har nydelig padling med en rekke bukter og viker, hvor noen har gamle bosettinger. Gamneset og Ellinghamn har kanskje de fineste leirplassene. Flotte padlemål for dagsturer eller overnatting. På våren er de mange gode plasser for å fange krabbe. Og på sommeren er sundet et populært beiteområder for Lom som kommer ned fra fjellvannene spesielt på nattestid. En sommernatt i Korsfjorden med midnattssol, vindstille og menger av skrikende lom, er opplevelser en sjelden glemmer.

Det er her det planlegges Oljebase, så det anbefales å få ei natt foran teltet på Gamnes en sommerkveld før stedet industrialiseres. Vi blir sannsynligvis siste generasjon som får oppleve denne perlen.

Korteste startsted:
Posisjon: N69 45.934 / E29 57.074
Beskrivelse av merkeplassering: På stor stein på nordsiden av den vestlige stranden.
Padleforhold: Padlingen følger land hele veien. Vindforholdene følger retningen på sundet og vinden kan fort øke spesielt på nordlige og østlige vinder. Sjelden stor sjø i fjorden. Tidevannsstrømmen kan bli sterk midt i sundet
Leirplass: Flott leirplass, der neset er smalest, med gode landingsforhold på begge sider
Vann: Begrenset, ta med drikkevann Mobildekning: God
Brensel Rækved VHF God, lyngberget 28


Dette er en av 15 "padle-perler" merket av Sør-Varanger Turlag. Se mere info om turlagets perleprogram på turlagets hjemmeside.

Adkomst

Gamnes er lettest tilgjengelig med padlestart fra Høybukt. (ca 5 km). Parker med Kloakkhuset fra Flyplassen som ligger ca 500 meter øst for veikrysset nederst i Høybukt. Høybukt ligger like bak Kirkenes flyplass. Fra Kirkenes kjør E6 ca 1 km forbi flyplassen og ta av til venstre.
Alternative startsted: Kirkenes, (Ca 17 km)Ropelv (ca 10 km) eller Tusenvika (ca 7 km)

Les mer om turen »

Om turen

Gradering: Padleperle
Kommune: Sør-Varanger
Kan turen gjennomføres med
rullestol: Nei
Kan turen gjennomføres med barnevogn: Nei
Meter over havet: 20
Antall besøk totalt: 0