Ut og plukk

Tid for bærplukking- Ut og plukk!

Bær satsingen Ut og plukk registrerte 10 tonn plukkede bær i 2016. I konkurransen om å plukke mest bær vant Nordland fylkeskampen, mens Altaværingene plukket mest av alle kommuner i fjor. Er det andre Finnmarkskommuner som kan utfordre Alta denne høsten?

Det plukkes generelt for lite bær i dag, og mye mindre enn tidligere tider. Dette ønsker vi å endre på! I disse dager begynner som smått multebæra å modnes i enkelte deler av fylket, mens det fortsatt kan drøye noen uker til «Viddas gull» er klar til å bli plukket på fjellet og langs kysten.

Ut og plukk er et samarbeid mellom friluftsrådene i Nord- Norge, der målet er å løfte fram bærplukking som den flotte høstingstradisjon og friluftsaktiviteten det er. - Ut og plukk er på en måte høstingsversjonen av det populære perletur konseptet. Her kan man følge med på hvor mye bær andre plukker, noe som kan motivere oss til å plukke litt ekstra for å holde tritt med nabo og venner i «bærkonkurransen», sier Even Borthen Nilsen, fagleder i Finnmark friluftsråd.

5 bærsorter er med i registreringen

Plukk multer, blåbær krøkebær, tyttebær og villbringebær og legg inn dine bærturer på vår nettside www.utogplukk.no. Registrer brukerprofil ved å velge «min side» og «registrer deg». Har du allerede registrert bruker kan du logge inn direkte under «min side» med din e-post og ditt passord. Så snart du er innlogget kan du registrere hva du plukket, når, hvor mye og i hvilken kommune du plukket bær.

Oppskrifter og bærfakta

Har du sjekket ut vår flotte nettside www.utogplukk.no? Her finner du faktakort om de 5 bærsortene, nyttig info om bærplukking og allemannsretten og mange oppskrifter som inkluderer bær. Bærplukking gjør godt for folkehelsen og byr på flotte naturopplevelser. - Friske bær er kvalitetsmat direkte fra «naturens eget spisskammers». Fyll opp kjøleskap og fryser med friske bær og du kan friste familien med sunne matretter, friske desserter og de lekreste kaker utover høsten og vinteren, sier Borthen Nilsen.

Premiekrus til bærplukkere

Ved å registrere deg og din bærplukking på nettsiden til Ut og plukk kan du skaffe deg det flotte premiekruset. I 2016 var det blåbæra som var motiv på koppen mens det i år vil være tyttebæra. Kruset vil bli tilgjengelig i nettbutikken senere denne høsten.

 

Vi ønsker alle friluftsinteresserte en god bærsommer!

 

 


For mer informasjon kontakt:

Even Borthen Nilsen

Fagleder

Finnmark Friluftsråd

Mobil: 926 87 818

Epost: even@perletur.no