Perletur 2017

Trekriksrøysa i Pasvikdalen er den eneste av Perleturene som grenser både til Finland og Russland. 

Nå er det endelig klart for årets Perletur

Så langt er det klart at årets Perletur vil bestå av 243 turer i 14 kommuner i Finnmark. Flotte og vakre turer, høyt og lavt rundt om i fylket. 


Vinteren har vært seig og har ikke helt ville slippe taket. Likevel var det sesongstart for Perletur den 1. juni, men snøen gjør at bare en liten del av kodearkene er kommet på plass. Det har vært jobbet godt rundt om i kommunene i vinter. Som følge av det består andre utgave av Perletur av svært mange vakre turer rundt om i det meste av vårt langstrakte og varierte fylker. Til nå er det klart at det blir Perletur i 14 kommuner, og da med totalt 243 turer. Sjansen er stor for at også Porsanger kommer med. 

På vår nettside www.perletur.no vises alle årets turer. Det er her dere lager bruker og legger inn koden som finnes på turmålene. Ikke alle har vært klar over at det er enkelt å legge til familiemedlemmer på sin egen bruker. Sjekk din profil legg til barn og ektefelle der. 

Dersom dere kommer til en tur før kodearket er kommet på plass, kan det sendes sms til 975 20 450 for å få kodene tilsendt.

Så til slutt det som har vært gnagsåret etter fjorårets Perletur. Porsgrund Porselænfabrik (PP) klarte ikke å få sin leverandør i utlandet til å produsere krusene som avtalt. Vi forstår det slik at det er ikke bare vi, men også PP som har grunn til å føle seg lurt. PP valgte til slutt å avslutte kontrakten med fabrikken og flyttet produksjonen hjem til Norge. I en epost den 22. mai skriver PP at krusene vil bli sendt til kommunene i Finnmark uka etter pinse. Det betyr at vi nå kan be de som har bestilt om å betale og gjøre seg klar for å hente kruset på rådhuset i din kommune. 

Klikk inn HER og velg hvilken kommune du vil hente kruset i.

Vedlagt følger årets brosjyre. Den sendes husstandene i noen kommuner, men ikke i alle. Brosjyren vil bli lagt ut på butikker, bibliotek og andre steder der folk ferdes. 
Lykke til med årets Perletur. 
 
download   Perletur 2017