Urraláš

Beskrivelse

Urraalá? ligger nær kommunesenteret Tana bru i Tana kommune. Det er merket turløype og en god sti nesten helt frem til toppen av fjellet. Det er 16 km å gå tur - retur til varden på toppen av Urraalá? fjellet langs den anbefalte ruta. Den merkede ruta går til kasse ved tregrensa en løype på 5 km tur - retur for de som ikke vil gå helt opp til varden. Turen en en #perletur og en av #tiltoppsitana

Man kommer til den første turkassa som er i skogkanten mot snaufjellet ca 2,5 km fra Skiskytterarenaen. Hvis man alternativt følger "Ivars løype" så er det ca 3,7 km å gå til den første kassa fra Skiskytteranlegget.

Det går en god og tydelig sti fra denne kassa videre mot Urraalá? i ca 3,5 km. Siste del av strekningen til Urraalá? er det ikke sti, men varder som man kan følge. På toppen Urraalá? er det en varde og også er en turkasse hvor man kan skrive navnet sitt i. Om vinteren kjøres det opp skispor helt frem til varden. Skisporene følger Sieiddájohka dalen helt til foten av fjellet og er ikke beskrevet her.

Fra toppen kan man i klarvær se Rásttigáisá som er 70 km unna, Varangerfjorden og fjellene ved Tanafjorden. Ha en fin tur!

Adkomst

Man starter nær Tana flerbrukshall ved skiskytteranlegget. Gateadresse er Per Fokstad Geidnu 31 for startpunktet. Man følger den asfalterte veien som går mot skiskytterblinkene og følger stien oppover en bakke. Her er stien merket med røde "T" på stein og på trær. Når man har gått ca 1,5 km så deler stien seg. Anbefaler å følge den stien som går til høyre og oppover den bratteste bakken. Det er en kortere rute og litt tørrere enn den andre stien som er angitt som "Ivars løype". Ivars løype er bedre å gå langs om vinteren.
Urraalá? 300 moh i Tana kommune av Frank Martin Ingilæ. Tilgjengelig under en CC BY-SA 4.0 lisens.

Les mer om turen »

Om turen

Gradering: Blå
Kommune: Tana
Kan turen gjennomføres med
rullestol: Nei
Kan turen gjennomføres med barnevogn: Nei
Meter over havet: 300
Antall besøk totalt: 25
Flest besøk 2017
Navn Antall registreringer
Vigdis Beate Johansen 1
Åse Holberg 1
Anniken Sandvik 1
Tove Karlsen Helander 1
Anne Lise Saua 1
Inger Petterson 1
Merete Svendsen 1
Jan Oskar Dervo 1
Grethe Elise Pettersen 1
Sofie Saua Ravna 1
Besøkslogg
Navn Dag
Gunn Elin Saua 17.10.17
Sofie Saua Ravna 17.10.17
Anne Lise Saua 14.10.17
Inger Petterson 14.10.17
Vigdis Beate Johansen 01.10.17
Martha Johansen 01.10.17
Erling Holberg 27.09.17
Åse Holberg 27.09.17
Espen Dørmenen 16.09.17
Liv Anne Berg Dørmenen 16.09.17